c-topp

Ta skärmdump med Samsung Galaxy S5

Inte helt sällan är det smidigt att kunna ta en skärmdump på sin telefon. Om du inte vet vad en skärmdump är handlar det om att helt enkelt kopiera det du ser på skärmen och spara det som en bild. Bra om man vill visa någon en sms-konversation eller kanske något som ser konstigt ut på telefonen osv.

Jag har tidigare skrivit om hur man tar en skärmdump med Samsung Galaxy S3 och tillvägagångssättet är väldigt likt, om inte helt exakt likt, för en S5. Men eftersom det var ganska länge jag skrev om det har säkert många hunnit skaffa en nyare variant och därför är det dags igen. Det finns två sätt och jag kommer visa på båda sätten, du kan ta en skärmdump genom att hålla ett par knappar intryckta eller så kan du ta en skärmdump genom att svepa med handen över skärmen.

Ta skärmdump på Galaxy S5 med handsvep

Skärmdump på Galaxy S5 genom svepande hand

Som standard är din S5 redan inställd på att tillåta skärmdumpar genom att svepa handen längs skärmen. Håll handen på högkant mot den högra delen av skärmen. Dra handen mot vänster. Har du lyckats med din skärmdump hörs ett ljud och texten ”Sparar skärmbild” syns uppe i statusfältet.

Om du råkat stänga av möjligheten att ta skärmdump med handen kan du aktivera det igen genom att gå till inställningar, dra ner till sektionen ”Rörelse” och tryck på ”Rörelser och gester”.  Tryck på ”Dra handflatan för skärmbild” och aktivera den lilla slidern längst upp från ”0” till ”1”.

Skärmdump med knappar

Samsung galaxy s5 skärmdump med knappar

 

Den här metoden kräver viss timing men när du testat några gånger brukar det fungera bra. Tryck och håll in av/på-knappen samtidigt som hemknappen. Håll intryckt ungefär två sekunder. När skärmbilden sparas hörs ett ljud och texten ”Sparar skärmbild” syns uppe i statusraden.

Var lagras skärmdumpar?

Alla dina skärmdumpar eller skärmbilder lagras i en egen mapp som kallas ”Screenshots”. Du hittar den genom att använda galleri-appen.

Inkommande söktermer:

  • screenshot samsung s5
  • print screen samsung
  • print screen samsung s5
  • skärmdump galaxy s5
  • screenshot galaxy s5
  • skärmdump samsung galaxy s5

, ,

No comments yet.

Kommentera