c-topp

Facebook har bytt din e-post, så här ändrar du tillbaka

Facebook har gjort sig ganska kända för att ändra på både det ena och det andra utan att lyssna speciellt mycket på användarna (och att lyssna skulle i praktiken vara omöjligt med tanke på hur många det är). Den här gången har Facebook ändrat din e-post i sektionen om dig. Det verkar enbart gälla de som har en annan adress än @facebook.com.

Jag gissar på att anledningen är att blir man kontaktad via sin @facebook.com-adress, finns stor sannolikhet att man loggar in på Facebook för att svara på meddelandet och därmed är man ytterligare en tid online hos dom. Något som är bra både för deras statistik och annonsörer.

Exempelvis blev min ändrad från den vanliga gmail-adressen till arwengrim@facebook.com. Så vill jag naturligtvis inte ha det och lyckligtvis går det att ändra tillbaka epost.

Ändra epost på Facebook

Det finns nog flera sätt att nå inställningen du behöver göra men ett sätt är att besöka din egen profil och klicka på ’Om’ enligt bilden ovan.

Facebook: Ändra synlig epost

Beroende på hur mycket innehåll du har i din profil kan du behöva scrolla ner en bit. Leta upp rutan ’Kontaktuppgifter’ och klicka på ’Redigera’ enligt bilden ovan.

Nu är min vanliga epost tillbaka igen

Leta upp sektionen där din/dina epost-adresser finns uppradade. Allra längst till höger kan du klicka på cirklarna för respektive adress. Ändra den e-post du vill visa till ’Visa på tidslinjen’ och den facebook.com du just fått till ”Har dolts från tidslinjen’.

För säkerhets skull kan du klicka ’Spara’ allra längst ner. Nu ska ordningen vara återställd och din @facebook.com-adress är inte längre synlig samtidigt som din ordinarie adress åter är synlig.

Bloggar.se om: , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • byta mailadress facebook

, , , ,

One Response to Facebook har bytt din e-post, så här ändrar du tillbaka

  1. Stefan Lenberg 2012/06/26 at 7:25 #

    Tack för denna info!! För övrigt en bra hemsida du har här!!

Kommentera