c-topp

Varför Zuckerbergs värsta fiender använder Facebook

Som de allra flesta numera är medvetna om är Facebook en extraordinär framgångssaga. Mark Zuckerberg’s imperium har slagit världen med häpnad. Med 600 miljoner användare är det världens i särklass största sociala nätverk. Framgångarna har under resans gång kantats av både anklagelser och avundsjuka.

Tvillingarna Winklevoss (eller Winklevii)

Tvillingarna Winklevoss, eller Winklevii som Zuckerberg föredrar att kalla dem hävdar att de kom på iden till Facebook och att Zuckerberg därefter stal hela konceptet.

2008 stämde Winklevii’s Facebooks grundare. Det resulterade i en uppgörelse där tvillingarna fick 20 miljoner dollar kontant och aktier i Facebook värda 45 miljoner dollar. Winklevii’s har därefter försökt få uppgörelsen ogiltig med motiveringen att de helt enkelt fick för lite pengar. Hittills har det här dock inte gått igenom och väldigt lite talar för att det någonsin kommer göra det.

Winklevii’s använder Facebook

Trots stämningar och otaliga försök att ge Zuckerberg stämpel som tjuv i media använder tvillingarna Facebook själva. Orsaken: De ser inget problem alls. Det var trots allt de som kom på Facebook.

I kväll kl 21 svensk tid intervjuar Pierce Morgan bröderna Winklevoss på CNN International. Där berättar de själva mer om historien och varför de anser att uppgörelsen bör ogiltigförklaras. Se även klippet nedan som visar lite från intervjun:

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, ,

No comments yet.

Kommentera