c-topp

Google Earth når 1 miljard nedladdningar

Det oerhört populära Google Earth har nu laddats ner en miljard gånger. Som nedladdning räknas den vanliga mjukvaran som körs direkt på datorn, tillägg för din browser och mobila appar. Jag har själv flera vänner som tycker det är kul att ibland bara sätta sig ner och sporadiskt snurra och navigera runt med Google Earth så det är inte så förvånande att alla dessa nedladdningar gjorts.

För att få en förståelse för hur mycket en miljard är har Google själva på sin blogg skrivit om Earth och dess en miljard nedladdningar: För en miljard timmar sedan levde vi som stenåldersmänniskor. För en miljard minuter sedan existerade det romerska riket.

Google Earth var från början mer eller mindre en karta som nu växt till 3d-kartor med byggnader och gatvyer. Du kan utforska hav och se olika vrak. Vissa städer kan du se hur de såg ut många år bakåt i tiden. Det finns möjligheter att titta på månen, planeter och universum. Om du aldrig testat Google Earth tidigare tycker jag absolut du ska kika på det.

Läs mer om och hämta Google Earth gratis här.

, , ,

No comments yet.

Kommentera