c-topp

Koppla ihop och delegera Gmail-konton

Nu kan du äntligen ge andra med gmail möjlighet att komma åt delar av ditt konto. Självklart kan du även vända på steken och få tillgång till andras konto. Det här har fungerat sedan tidigare för de med Google apps. Nu funkar det dessutom med vanliga Gmail.

Varför ge eller få tillgång till andra Gmail-konton

Kanske du ska på semester och vill att någon annan enkelt ska kunna övervaka och tom svara på din mail. Du kanske är med i en förening som använder gmail. Om du delegerar din gmail blir även din adressbok tillgänglig. Något som i sig kan vara användbart många gånger.

Vilka funktioner stöder delegerad Gmail?

Du ger åtkomst till allt förutom möjlighet att ändra lösenord, inställningar samt chatta med den delegerade mailen. När du svarar på mail skickade till dig, skickas svaret från ditt egna konto. När du svarar på något som dimper ned via ett konto som delegerats till dig blir avsändaren det kontot.

Du kan helt enkelt läsa, skicka och ta bort mail från det delegerade kontot. Ett konto kan delegeras till max 10 andra. Obs! När du svarar på ett delegerat mail kommer det se lite annorlunda ut. Exempel: Jag delegerar min mail till min fru, då kommer avsändaren se ut så här: Patrik Arwengrim (skickat av Elin Arwengrim)

Så här delegerar du ett Gmail-konto

Logga in till det Gmail-konto du vill dela ut. Klicka ’inställningar’ uppe till höger enligt bilden ovan.

Välj fliken ’Konton och import’. Scrolla ner tills du ser *Ge åtkomst till ditt konto’.

Klicka på ’Lägg till ett annat konto’. Ett nytt fönster kommer upp. Här anger du adressen till den som ska få åtkomst till ditt konto. Du behöver veta eller ha adressen kopierad i ditt klippbord. Av någon anledning har Google valt att inte inkludera dynamisk adressbok i fältet. Klicka ’Nästa steg’, som egentligen bara är en bekräftelse på att du valt rätt person.

En verifiering kommer skickas till den adress du angivit. Därefter kan det ta upp till 30 minuter innan det fungerar. Du kan enkelt se vilka som accepterat din delegering genom att återvända till inställningarna enligt ovan.

Ett videoklipp av Google visar mer:

Bloggar.se om: , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • koppla ihop gmail konton
  • koppla ihop två gmail-konton

, , , ,

One Response to Koppla ihop och delegera Gmail-konton

  1. Leif W 2011/12/12 at 16:52 #

    För inte delegeringen att fungera med nya looken. Om jag backar till den gamla fungerar det. Har rapporterat det till Googles feedback.

    Tack för bra blogg!

    Leif

Kommentera