c-topp

Kort länk direkt från Google Maps

Att dela en länk till en adress på Google Maps har gått ganska länge. Idag fick jag av en slump syn på en ny funktion som direkt på plats låter dig förkorta länken. Ett mycket välkommet tillskott. Tidigare har du antingen fått nöja dig med att skicka en helt enormt lång länk eller förkorta den på annan plats som exempelvis bit.ly.

Så här fungerar det:

Leta rätt på den adress eller punkt du vill dela ut på kartan. Klicka därefter på det lilla gemet enligt pilen på bilden ovan. Ett litet fönster för delning och inbäddning dyker upp.

Bocka i ”Kort webbadress” och någon sekund senare har du en hanterbar adress som kan skickas till den som behöver länken. Gillar du Google Maps får du inte missa ett av mina tidigare inlägg där du kan ta reda på vad som finns exakt på andra sidan jorden.

Inkommande söktermer:

  • länka till google maps

, ,

2 Responses to Kort länk direkt från Google Maps

  1. Internetblogg 2011/08/24 at 13:08 #

    Sweet, det här hade varit riktigt trevligt när jag flyttade och folk ville veta vart, kändes lite dumt att kopiera en tre rader lång länk varje gång.

    • Patrik Arwengrim 2011/08/24 at 13:17 #

      Ja det är riktigt användbart. Har redan hunnit använda det ett par gånger ”på riktigt”. En annan sak jag läste idag som kan vara bra att lägga på minnet är att alla förkortningar som börjar med g.co alltid leder till en googleadress.

Kommentera