c-topp

Längre Tweets med Tweetdeck och Google Buzz

140 tecken sen är det stopp

Om du använder Twitter vet du förstås redan att begränsningen på ett meddelande eller en Tweet är 140 tecken. Oftast räcker det här och en av anledningarna till Twitters framgång är just att det inte är mycket text i en Tweet.

Men ibland räcker inte det

Vissa gånger hade det varit ganska bra med plats för några tecken till. Ett alternativ är naturligtvis att skriva fler tweets på raken men det blir både svårt att följa och kan upplevas en aning tjatigt.

Det finns flera 3e-partstjänster som löser det här. Bland annat TwitLonger. Det kräver dock att du är på deras website och skriver meddelanden direkt därifrån. Väldigt onödigt om du använder Tweetdeck. Då kan du nämligen få samma funktion direkt från Tweetdeck. Helt automatiskt.

Koppla på Google Buzz

Om du kopplar ditt Google Buzz konto med Tweetdeck och gör en uppdatering till både Twitter och Buzz samtidigt händer något mycket smidigt:

Om Tweeten är över 140 tecken kortas den automatiskt ner till 116. De sista tecknen blir en adress till Buzz, där meddelandet finns i sin helhet. Även om du inte använder Buzz på något annat sätt (jag gör det inte) så är det här en riktigt smidig grej.

Så här lägger du till Google Buzz i Tweetdeck

Börja med att klicka på verktyget enligt pilen på bilden ovan. Då kommer du till inställningarna för Tweetdeck.

Klicka på ’Accounts’ -> ’Add New Account’ -> ’Buzz’ ett fönster kommer upp där du ombeds logga in till ditt Google-konto, efter inloggning klickar du ’Grant access’ (i fönstret) och slutligen ’Save settings’ i Tweetdeck.

Skriv ett långt meddelande

Nu är det bara att sätta igång och testa. Glöm inte att klicka i att uppdateringen även ska gå till Buzz annars funkar inte det här.

Så här ser min uppdatering ut på Twitter:

Samma uppdatering på Google Buzz:

Jag har tidigare skrivit om hur du kopplar ihop Tweetdeck med bit.ly för att ha koll på hur många som klickar dina länkar.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , ,

No comments yet.

Kommentera