c-topp

BingTweets – Min nya sökmotor?

Det är lustigt hur fort saker och ting kan ske på nätet. Jag startade den här bloggen i slutet av april det här året. Min primära källa för att hitta uppslag till intressanta artiklar och inlägg var då 90% RSS och kanske 10% Google. Så har det varit för mig fram tills för ett par veckor sedan då jag började använda Twitter.

RSS börjar bli segt

Jag har kvar alla mina RSS-prenumerationer men det är ytterst sällan jag tittar på dem. Det brukar sluta med att jag har ett par tusen olästa inlägg som jag markerar som lästa rakt av. Vi får se vad som händer när fler börjar använda Googles nya pubsubhub som ska kunna uppdatera RSS och annat i nästan realtid.

Sökning i realtid är framtiden

Nu hittar jag istället i princip allt material via olika sökfunktioner som är relaterade med Twitter. Är jag intresserad av att skriva om ett visst ämne kan jag i realtid få länkar till intressant information om just det ämnet. Ibland hittar jag artiklar som bara är sekunder gamla. Jag tror att alla som vill hänga med i den senaste informationen måste anpassa sig till det nya sättet att jobba på. Säkert jobbar Google, Facebook och alla stora drakar för högtryck med teknik för realtid.

bingtweets

Microsoft släpper BingTweets

Idag släpptes ännu en intressant variant på sökmotor. Den här gången är det Microsoft i samarbete med Federated Media Bingweets som är en riktigt cool sökmotor. Hela konceptet bygger på Microsofts nya sökmotor Bing i samband med realtidssökning på Twitter. Vill du testa själv innan du läser vidare kan du besöka BingTweets.

Två sökningar i en

Det intressanta med BingTweets är att du i samma sökning dels söker på Bing dels i realtid på Twitter. Resultatet presenteras läckert i olika områden på skärmen. Till vänster rullar flödet med realtidssökningen i en sidebar, till höger får du det mer klassiska resultatet från Bing (så klassiskt ett resultat nu kan vara med en sökmotor som bara är ett par månader gammal). En sökning på ”Photoshop tutorials” ger alltså dels rankade resultat till höger men det mest intressanta är de realtidsresultat jag får till vänster. Sitter man och kikar vidare på realtidsflödet kan man efter en stund kanske hitta ytterligare ett sökord för att minska ner på antalet träffar och då även få bättre resultat i vanliga Bing. Skitsmart!

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera