c-topp

Dra och släpp filer från datorn till Android

För några dagar sedan skrev jag om Chrome to Phone. Ett enkelt sätt att från browsern skicka och öppna en länk på din Androidtelefon. Det här tipset är snäppet bättre.

Vad sägs om att dra filer från din dator, släppa dem i browsern och vips förs de över till din Android-telefon? Awesome Drop fixar just det här. Och det funkar bra, riktigt bra.

Installera Awesome Drop på telefonen

Det första du behöver göra är att installera applikationen. Du hittar den antingen genom att söka på ’Awesome drop’ på google market. Eller genom att rikta din telefons kamera mot följande QR-kod och använda Barcode Scanner som jag tidigare skrivit om. Du kan också öppna den här bloggen med din telefon och helt enkelt trycka på QR-koden.

Installera appen. Starta den. Det första du kommer se är följande:

Nu är det dags att använda browsern på datorn. Besök Awesome drop. Klicka på ’click here for a new pin’ enligt bilden nedan.

När du klickat får du en fyrsiffrig engångskod. Den matar du in i telefonen. Ganska snabbt kommer browsern och telefonen att kopplas samman. Det är nu det roliga börjar.

Direkt när telefonen är ihopkopplad växlar fältet i browsern färg till grönt med texten: ’Drop files here’ Leta upp valfri fil i din utforskare. Dra och släpp den i den gröna rutan. Filen börjar direkt överföras till din telefon.

Samtliga filer du för över hamnar på ditt minneskort i mappen ’drop’.

En oerhört enkel metod för att föra över filer från datorn till din Android eller hur?

Det finns givetvis några frågeställningar kring det här. Enligt Dashwire Labs som gjort appen gäller följande:

 • Filer du för över mellanlagras aldrig hos någon. De går direkt från din dator till din telefon.
 • Inget konto behöver skapas. Du ordnar bara en ny PIN varje gång du vill föra över filer.
 • Alla typer av filer stöds. Du kan skicka saker som inte ens kan köras på telefonen. Kan passa bra om du behöver transportera något som är för stort för att maila samtidigt som du inte orkar krångla med ett USB-minne.

Det fungerar såväl med 3G som med Wifi på din telefon. Självklart går det mycket snabbare när du är uppkopplad med Wifi.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • överföra filer till android
 • överföra musik till android
 • föra över filer till android
 • föra över musik till android
 • kopiera musik till android

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Anonym - 2010/08/26

  Twitter Trackbacks…

 2. Mobilen som BYOD del1 | itpedagogtove - 2012/09/12

  […] Eller detta: Vad sägs om att dra filer från din dator, släppa dem i browsern och vips förs de över till din Android-telefon? Awesome Drop fixar just det här. Och det funkar bra, riktigt bra. http://www.arwengrim.se/internet/dra-och-slapp-filer-fran-datorn-till-android/ […]

Kommentera