c-topp

Gör en egen bakgrund till Twitter

En egen personlig utformning är alltid trevligt vad gäller websidor. Har du ett konto på Twitter kan du ändra layouten till viss del på din sida. Det första jag tycker du ska göra är en egen bakgrund. De få som Twitter låter dig välja bland är ganska tråkiga och troligen är det ett antal miljoner personer som har samma som dig. Om du vill kan du givetvis tillverka en helt egen bakgrund till Twitter i Photoshop, har du inte kunskapen eller tiden finns det flera utmärkta resurser på nätet.

egen_bakgrund_twitter2

Jag fick äntligen tummen ur att fixa en egen bakgrundsbild till mitt Twitterkonto och resultatet blev ganska hyggligt tycker jag.

Göra egen bakgrund med Photoshop

Det finns några detaljer att tänka på om du ska göra en egen bakgrund. Själva innehållsfältet i Twitter är nämligen flytande och det här innebär att beroende på vilken storlek besökaren har kan det se väldigt olika och ibland konstigt ut. Croncast har skrivit ett kort och bra inlägg i ämnet egen bakgrund på Twitter. Här får du exempelvis tips om ungefär vart du ska placera en egen liten ”branding-ruta”, dvs en liten ruta som visar lite mer om dig förutom det som redan står på Twitter. LavfulEvil har gjort en tutorial som kan vara värd att kika lite närmare på. Passa även på att byta ut din profilbild om du inte redan gjort det. Vill du inte ha en bild på dig själv kan du kolla mitt inlägg om 100 ikoner för Twitter.

Använda resurser på nätet

wish_a_friendWishAFriend har flera bra resurser. Dels finns det ett antal färdiga repeterbara bakgrunder för Twitter du fritt kan använda. Det roligaste med siten är dock deras Custom Twitter Background Generator. Här väljer du en grundbild, fyller på med lite information och i många fall även en bild på tex dig själv. När du är nöjd kan du välja att spara den färdiga bakgrunden eller låta dem uppdatera din bakgrundsbild helt automatiskt direkt på Twitter. Smidigt!

Priset du får betala för att använda funktionen är att de lägger till en liten text i bakgrundsbilden som berättar vart den blev skapad. Inte så farligt för att spara flera timmars jobb vågar jag påstå.

Darren Rowse, mest känd som Problogger, har en egen liten sidoblogg om just Twitter. Ett av inläggen tipsar om flera olika resurser för dig som vill ha en egen bakgrundsbild på Twitter. Några av de mer nämnvärda tipsen är TwitterPatterns och TwitterImage (länken leder till den del som ger gratis bakgrunder).

Vill du infoga knappar för att visa din Twitter-existens har jag skrivit ett inlägg om 30 siter med Twitter-ikoner. Psst! Vill du följa mig på Twitter får du hemskt gärna göra det. Det finns stora chanser att jag följer dig också. Klicka på min twitterikon för att komma till min sida.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • twitter bakgrund
  • twitter bakgrund storlek
  • bakgrund till twitter

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gester…med ord » Blog Archive » Twitter – Vad är det bra för? - 2009/07/12

    […] – Åsiktstorped – Arwengrin — Läs även andra bloggares åsikter om […]

Kommentera