c-topp

Gör om text och epost-adresser till grafik online

Många gånger kan det vara direkt olämpligt att i ren text ha exempelvis en epost-adress på en site. Förr eller senare kommer garanterat någon snappa upp din adress och börja pumpa ut en massa spam. En enkel lösning är att göra en liten bild med adressen istället. Robotor som letar igenom din sida uppfattar bilden som en bild och kan inte få den till en adress. Själv har har jag min gmail-adress i vanlig text och den skräppost som kommer tas för det mesta hand om av Google. Ibland kanske du har en text som du inte vill ska kunna markeras och kopieras rakt av då är det också lämpligt att göra om texten

hidetext

Att göra om en emailadress till en bild är absolut ingen svår uppgift. Vem som helst kan göra det i valfritt program som exempelvis photoshop eller varför inte ms paint. Det finns dock en mycket snabbare och enklare metod: Gör det direkt på nätet! Hidetext låter dig snabbt göra om en epostadress till en bild som du sedan kan hämta och lagra själv eller så låter du den ligga kvar hos dem och använder den därifrån. Vill du göra din ”grafiska epostadress” lite roligare kan du använda dig av loggan för den tjänst du använder, se min adress med gmailloggan i screenshoten ovan.

Du kan givetvis välja att låta adressen se ut som helt vanlig text också, om du föredrar det. Har du behov av att göra om en hel textmassa till en bild är det inga problem heller. Texter på upp till 100 000 tecken kan klistras eller skrivas in. På den här siten fungerar faktiskt också åäö!

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera