c-topp

Kolla din websida med olika browsers online

Olika browsers ger olika sidor, ibland

Om du någon gång gjort en hemsida, en blogg eller liknande har du säkert stött på det ett jobbigt problem: Med din favoritbrowser ser siten helt normal ut och precis som du tänkt dig. Sen märker du till din stora förskräckelse att det ser hemskt ut med en annan.

Testa är viktigt

Att kontrollera hur din site ser ut med andra browsers är viktigt och absolut nödvändigt. Det finns flera browsers som är populära men de tre vanligaste just nu är Internet Explorer, Firefox och Google Chrome. Givetvis finns dessa i olika versioner och någonstans får du bestämma dig för hur bakåtkompatibel du vill vara. Att installera alla de här varianterna är knappast ett alternativ.

Adobe BrowserLab

Det finns ett utomordentligt bra verktyg som online simulerar en mängd olika browsers och versioner. Att det är gratis gör givetvis inte saken sämre. Jag har även stött på andra men vill påstå att Adobe’s BrowserLab är i särklass bäst.

En koll hur min blogg ser ut i Internet Explorer 6 respektive 7. Trodde nog det skulle se värre ut än vad det gör i den gamla versionen.

Att använda Browserlab är som sagt gratis men kräver en enkel registrering. Du hittar all information när du besöker länken som finns strax ovanför bilden ovan.

Vill du se hur din site ser ut i olika upplösningar har jag tidigare skrivit ett inlägg i ämnet. Verktyget heter ViewLikeUs och är även det en applikation som körs online.

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

  • hur ser andra min facebook

, , ,

One Response to Kolla din websida med olika browsers online

  1. kim 2010/08/16 at 17:35 #

    anybrowser.com finns också :)

Kommentera