c-topp

Lastpass kan nu berätta om något av dina konton blivit hackat

Lastpass är en tjänst som bla. hanterar inloggningar på olika tjänster och webplatser åt dig. Jag använder tjänsten flitigt och det är ett ypperligt sätt att använda helt olika och konstiga lösenord till allting. Med ett tillägg för Google Chrome fylls mina inloggningsuppgifter i helt automatiskt så fort jag besöker en sida där jag har en inloggning. Med ett premiumkonto (som kostar ungefär 7kr per månad) kommer man även åt de här funktionerna från sin smartphone.

I dagarna har en riktigt välkommen förbättring skett. Genom ett samarbete med PwnedList får du automatiskt ett larm om din epost finns med bland publika listor över hackade konton. För inte så länge sen blev exempelvis LinkedIn hackade och listor med hundratusentals, om inte miljoner, epostadresser och möjligen även lösenord spreds på Internet. PwnedList har i skrivande stund samlat in över 23 miljoner hackade konton.

Pwned är en tjänst som samlar information om konton som blivit hackade. Genom att mata in din adress får du antingen ja eller nej. Det nya med Lastpass är alltså att den här kollen sker helt automatiskt varje dag och du blir meddelad så fort en koll mot din epost ger ett ja. Alla användare hos Lastpass får automatiskt den här tjänsten och den kostar ingenting.

Läs mer hos Lastpass om samarbetet med PwnedList. Om du inte använder Lastpass kan jag varmt rekommendera deras tjänst. Även gratisversionen är helt enastående.

Inkommande söktermer:

  • lastpass

, , ,

No comments yet.

Kommentera