c-topp

Smarta anteckningar med Springpad

smarta_anteckningar_springpad

Jag har då och då använt Evernote för att spara anteckningar, urklipp och annat. Det är många som verkligen gillar Evernote men något gör att jag inte återkommer till tjänsten speciellt ofta. Springpad är en liknande tjänst. En stor skillnad är att det är väldigt mycket enklare att använda Springpad jämfört med Evernote. Dessutom tycker jag det ser trevligare ut rent designmässigt. Springpad är helt gratis och innehåller inga begränsningar som Evernote gör i sin gratisversion.

Kika gärna på videoklippet nedan för att få en uppfattning hur det hela fungerar:

Organisera anteckningar

Springpad är uppbyggt lite som ett stort anteckningsblock. Eller egentligen flera och med massor av funktioner utöver rena textanteckningar. Du kan se dem ungefär som kategorier. Varje anteckningsblock kan innehålla olika sorters information som exempelvis:

 • Anteckningar
 • Sökningar
 • Uppgiftslista
 • Böcker
 • Filmer
 • Bilder
 • Länkar

Om du exempelvis sparar en film får du automatiskt med en massa fakta om filmen.

springpad_anslagstavla

En annan trevlig funktion är att du kan bygga anslagstavlor med informationen du lägger till. Dra runt de objekt du vill ha med och organisera dem så du hittar det du behöver nästa gång.

Dela dina anteckningar

Det finns möjligheter att dela anteckningar, skicka uppgifter att göra till andra, tipsa en vän om en bra film du hittat osv. Du kan antingen göra något av dina anteckningsblock publikt. Då kommer andra som följer dig åt det du delar eller så kan du ge en viss person direktlänken till något av dina objekt.

Mobilt stöd och synkning

Om du har en iPhone, iPad eller en Android finns det appar att tanka hem. Oerhört smidigt om du behöver komma åt anteckningar när du är på resande fot eller om du behöver spara något viktigt och inte sitter vid en dator. All lagring sker i molnet så du har tillgång till samma information från alla enheter du äger.

Testa Springpad, det är gratis och mycket användbart

Det här är en av de tjänster jag använder allra mest just nu. Ett bra ställe att samla mina anteckningar om allt möjligt. Tjänsten är helt gratis och det finns ingen premiumversion för att komma åt det göttigaste. Du får allt direkt utan en krona.

Spara dina anteckningar i molnet med Springpad.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • springpad
 • dela anteckningar iphone

, , , ,

5 Responses to Smarta anteckningar med Springpad

 1. Per 2011/03/01 at 10:26 #

  Jag gjorde precis som du, hade evernote innan men gick över till springpad. Kommer aldrig byta ifrån. Skulle det komma en premium tjänst så är det nog inte omöjligt att jag betalar för den heller för den är så pass bra att jag är villig att göra det. Just iom att sync till mobilen blir så snabb och smidig smat att jag kan lägga in allt i olika boxar (perfekt när man organiserar sitt arbete med många bollar i luften :))

  • Arwengrim 2011/03/01 at 12:17 #

   Tack för din kommentar, Per. Precis som du skriver upplever jag det. Förmodligen en av de bästa tjänster online jag stött på detta.

 2. ljungwall 2011/03/01 at 14:25 #

  I december gick jag också över till Springpad efter att ha tragglat med Evernote ett tag. Jag ångrar mig ICKE! Det var nog det bästa jag har gjort tror jag, i alla fall på den fronten. 😉
  Igår avinstallerade jag dessutom Evernote från datorn.

 3. mikael Johansson 2011/11/14 at 0:06 #

  Hej jag får inte riktigt ihop detta med springpad, hur gör jag för att synka springpad med datorn så att man kan föra över filer jag har en ( galaxy s2 ) men hittar inget ställe i springpad för att synka och jag har även försökt att hitta något ställe där man kan få info vad det gäller molnet, men det enda jag kan hitta är cloud.cm på market och det programet låter en bara föra över 5 gb.
  Mvh Mikael Johansson

Trackbacks/Pingbacks

 1. Springpad | Saija - Cogito Ergo Sum - 2011/03/10

  […] Källa: Arwengrim.se […]

Kommentera