c-topp

Dynavix – Navigering för iPad/iPhone [test]

Det blir allt vanligare med navigationsappar till smartphones och surfplattor. Flera stora leverantörer av traditionella gpser har givetvis märkt det här och leder utvecklingen. Tyvärr brukar prislappen landa nära tusenlappen.

Dynavix är en alternativ leverantör av navigationsappar för iPhone/iPad. Jag hade inte hört talas om dem tidigare men med en stundande semesterresa och en nyinförskaffad iPad 2 var det läge att testa en navigationsapp. Prislappen i skrivande stund ligger på 379kr vilket är drygt hälften eller mindre mot vad konkurrenterna vill ha.

Dynavix har alla standardfunktioner

För en fullständig lista på specifikationer för Dynavix Nordics rekommenderar jag ett besök till iTunes.

Du hittar allt du kan förvänta dig från en navigationsapp. Rutter, lägga in mellanstopp, stora enkla knappar, importera fartkameror, varningar (tex när du kör för fort). En kul detalj är att du kan välja vilken bakgrundsbild du vill ha. Det finns även en hel del andra inställningar för dig som gillar sånt.

Nu är inte jag någon enormt erfaren användare av navigationsmjukvara men det känns som att Dynavix lagt ner stor energi på att göra inläggning av rutter enkel och naturlig. Jag hade inga problem att direkt skapa min första rutt. Det var inte heller svårt att lägga till ett par mellanlandningar till min resa.

Appen har svenska både som talande instruktioner och text. I dagsläget kanske en självklarhet men med tanke på det ganska låga priset tycker jag det gör appen ännu mer prisvärd.

En annan sak jag är nöjd med är hur blixtsnabbt appen justerar om min resa när jag tar en annan väg jämfört med vad som var planerat. GPS:en på min Volvo behöver flera sekunders betänketid, här gick det på under en sekund. Mycket bra.

Skärmdumpar

Jag har tagit en bunt skärmdumpar som visar lite från min jungfruresa:

Några brister

Framförallt har jag upptäckt två brister:

  • ÅÄÖ går inte att använda på tangentbordet. Vill jag söka efter ”Hästskovägen” måste jag skriva ”Hastskovagen”. Sökresultatet presenteras dock med ÅÄÖ. Fix på gång: Vid kontakt med tillverkaren fick jag veta att en fix för detta är på gång.
  • Ibland laggar det, speciellt i 3D-läge. Jag vet inte exakt vad det beror på men lagget verkar uppstå efter en längre tids körning (över 30 minuter). Nu ska man kanske inte åka omkring och konstant titta på skärmen men det förstör helhetskänslan lite att avståndsmätare till nästa händelse och scrollningen på kartan ibland hackar en hel del.

Är Dynavix Nordics för iPhone/iPad prisvärd?

Med tanke på det låga priset och alla funktioner man får måste jag säga att det är en tveklöst prisvärd app. Hade appen varit laggfri hade den fått full pott av mig. Jag har testat ett antal sträckor nu och tycker att instruktioner och vägval fungerar bra. Tror inte det finns någon anledning att köpa något annat som är minst dubbelt så dyrt.

Mer information

Dynavix Nordics GPS Navigering - Dynavix

 

Köp eller läs mer om Dynavix Nordics på appstore eller besök Dynavix webbplats för mer information om navigering för iPhone/iPad.

Inkommande söktermer:

  • talande gps iphone

, ,

One Response to Dynavix – Navigering för iPad/iPhone [test]

  1. Internetblogg 2011/07/14 at 12:46 #

    Det är trevligt att man kan få en bra app för halva priset som de andra tillverkarna vill ha dem. Nu har inte jag en bil men kan i alla fall skicka rekommendationen vidare till mina vänner som har det.

Kommentera