c-topp

Kaffe och kaffemaskiner

Kaffe – min största last

Själv dricker jag kopiösa mängder kaffe både hemma och på jobbet. Det är stor skillnad på kaffe och jag tar mitt kaffedrickande ganska seriöst. Att man får vad man betalar för gäller i högsta grad för både själva kaffet och för kaffemaskiner du gör ditt kaffe med. Det är enormt stor skillnad mellan en kopp från maskinen på kontoret och en kaffe latte gjord på nymalda bönor serverad av en barista på något cafe.

Letar du kaffemaskin?

Som en liten sidohobby har jag startat en webbplats som i princip uteslutande handlar om just kaffe och kaffemaskiner. Vilka kaffemaskiner ska man välja, historik kring kaffe och mycket annat kan du läsa om där. För tillfället finns inte speciellt mycket material upplagt men jag siktar på att då och då komplettera med mer information om kaffe.

Kaffemaskinen – viktigast på arbetsplatsen?

Min morgonrutin när jag kommer till jobbet är att ta en kopp kaffe med en rejäl klick smör i. Ja, du läste rätt. Med smöret och koffeinet får jag en riktig energiboost som gör mig både mätt och alert ända fram till lunch. Att ta kaffe det första jag gör på morgonen är inte något speciellt unikt. Många kollegor gör samma sak. Är kaffemaskinen viktig på din arbetsplats?