c-topp

Installera och använd iCloud på Windows

Om du äger en iPad eller iPhone och har uppdaterat till senaste versionen har du kanske lagt märke till en ny tjänst Apple erbjuder, iCloud. Tjänsten, för dig som inte har en aning om vad det är, innebär kort att du kan lagra bilder, musik, dokument och annat i molnet (en plats på Internet). Du kan konfigurera din iPhone eller iPad så att den laddar upp exempelvis bilder dit varje gång du tar ett nytt foto.

För en tid sedan dök en klient för iCloud upp till Windows. Eftersom jag själv inte direkt funderat så mycket över tjänsten kanske någon av er läsare också missat att utnyttja detta.

Börja med att hämta iCloud för Windows.

Installera och efter diverse godkännande av olika komponenter är installationen klar. Du kan välja att öppna iCloud direkt (alternativet är förvalt efter att installationen är klar). Gör det.

Det första du behöver göra därefter är att ange ditt Apple-ID. Det är alltså samma id som du använder på din iPhone/iPad. När du blivit inloggad möts du av följande:

Om du använder Outlook kommer de översta fälten för E-post, kontakter och kalender vara tillgängliga för synkronisering. Jag använder inte Outlook själv och kan därför inte visa några bilder på det, tyvärr.

Bilder är däremot något jag definitivt vill synkronisera. Genom att klicka i kryssrutan intill bildström kan jag därefter välja var bilder ska synkroniseras från på min dator. Detta gör du genom att klicka ’Alternativ…’

Om du vill kan du ändra de här platserna är det bara att klicka på ’Ändra…’ Det översta alternativet är den plats där foton tagna med din iPhone/iPad hamnar. Det nedersta alternativet är den plats på datorn från vilken bilder laddas upp till iCloud. Du kan alltså både hämta bilder från iCloud och ladda upp nya direkt från din dator med Windows (gäller naturligtvis även OS X). När du är nöjd med dina val klickar du ’OK’ (eller om du låter sökvägarna vara oförändrade klickar du ’Avbryt’)

Nu är det bara att slutligen klicka ’Använd’ och därefter stänga fönstret. iCloud kommer hädanefter köras i bakgrunden och sköta allt automatiskt.

Om du, som jag, lät sökvägarna och namnen på mapparna vara oförändrade ser det ut som bilden ovan. En mapp med uploads (här lägger du bilder som du vill ska hamna i iCloud från datorn) och en mapp med dina foton från molnet. Du hittar de här mapparna exempelvis genom ditt bibliotek (om du har Windows 7) och därefter mappen bilder och slutligen photo stream.

Medan jag skrev det här inlägget har iCloud och min dator redan börjat synka. Faktum är att en skärmdump jag tog från iPhone för att visa inställningarna för iCloud där redan har laddats ner till min dator.

Du når iCloud på din iPhone och iPad genom att öppna inställningar och därefter ’iCloud’.

Jag tycker verkligen Apple har lyckats bra med det här. Det är grymt behändigt att bilder tagna med mina iOS-enheter helt automatiskt hamnar på alla mina datorer. För dig som använder Outlook kan du få ut ännu mer än detta. Om du äger en iPhone eller iPad och använder Windows (och OS X) tveka inte, installera iCloud på dina datorer!

Bloggar.se om: , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • installera icloud
 • icloud pc
 • installera icloud på pc
 • icloud windows
 • icloud för pc
 • hämta bilder från icloud
 • icloud för windows
 • ladda ner icloud till pc
 • icloud på pc
 • bildström pc

, , ,

2 Responses to Installera och använd iCloud på Windows

 1. Åsa 2012/05/04 at 14:11 #

  Ok, tänkte fixa icloud. Gjorde som jag trodde jag skulle – och som jag nu kan se är rätt när jag tittar på din fina instruktion. Inget dyker upp i min mapp på pcn. När jag lägger en bild i uploads dyker den upp i den andra mappen också. Men inte på ipaden. Vad gör jag för fel. Varför synkar det inte?

 2. Linda 2012/07/03 at 22:25 #

  Bilder som jag tar i min iphone läggs inte i bildström och kommer därför inte in i datan. Allt är på. Bilström på i iphone och iCloud installerat på datan. Det har fungerat förut men nu gör det inte det. Vad är det för fel?

Kommentera