c-topp

Sammanfattning v.0928

sammanfattning_09_v28Regn regn regn och idag börjar min semester. Tur det finns alternativ till utomhus, blogga tex. Veckan som gått har inneburit en del experimenterande för mig. Dels med Twitter och dels med implementering av kommentarssysyemet Disqus. Tyvärr finns det inte supermånga i Sverige som använder det. Ska köra det några dagar till och sedan göra en utvärdering.

Något jag tycker saknas är kommentarer! Läser du något du gillar kan du väl ägna en minut åt att göra en kommentar. Vissa av mina inlägg har tagit timmar att göra…

Här följer en sammanfattning:



Ett jobbigt dilemma när du ska ta fram en ny sida är att bestämma vilken storlek man du ska använda. Detta i sig är ett komplext ämne och något jag tänker skriva om lite senare. Den här gången tänkte jag tipsa om ett verktyg med vilket du online kan testa hur din site ser ut i olika upplösningar. Vill du testa olika upplösningar kan… Läs mer…

 



OCR står för Optical Character Recognition och innebär i praktiken att text som finns på en bild eller kanske en pdf omvandlas till just text. Det här är kanske inte direkt ofta du behöver använda och därför ska det inte heller kosta dig något tycker jag. Ibland kanske du har en faktura eller liknande du gärna vill få omvandlad till vanlig… Läs mer…



Det dyker upp mer och mer mjukvara som du använder direkt på nätet i din browser istället för att installera den lokalt på datorn. Många gånger kan du använda tjänsterna helt gratis och det är otroligt vad man kan skapa. De här tjänsterna börjar definitivt bli ett alternativ till att köpa dyr mjukvara. Även om du råkar äga exempelvis… Läs mer…



Det händer ibland att jag inte kommer åt min blogg eller kanske någon annan site jag vill kolla. Jag brukar i regel fråga någon via msn om de kan kolla åt mig. 99 gånger av hundra funkar siten för dem och alltså är det något som strular lokalt hos mig. Manou på din IT-kunskap skriver om 4 siter som enkelt kollar om siten är nere… Läs mer…



VLC, en av de kanske mest kända mediaspelarna har släppts i version 1.0.0. 8 år tog det tydligen innan dagen D. Det fiffiga med VLC är att man aldrig behövt installera några codecs för att det ska fungera. Väldigt många format har klarats av med inbyggda codecs. Några av nyheterna: • Live recording • Instant pausing… Läs mer…



Jag har testat ett antal programvaror där syftet är att ha koll på och interagera med alla mina olika sociala nätverk. Det saknas givetvis alltid något. Ibland kan man läsa information från Facebook och Twitter men bara posta till Twitter, ibland finns inte stöd att direkt lägga in en bild på Twitter genom Twitpic osv.  Jag vet att flera… Läs mer…



Äntligen är det officiellt, Google släpper ett eget operativsystem för persondatorer. Det här mina vänner, är stort. Varenda site värd namnet sitter just nu och knackar information om det kommande operativet. Spekulationer och ren fakta blandas i en härlig mix och exakt vad vi kommer att få levererat vet vi inte än på ett tag. Vad vi vet… Läs mer…



Web 2.0 har du säkert hört talas om. Det finns många siter som hävdar att de är Web 2.0 och givetvis har varje site sin egen logga och ikon. Länken jag tänkte tipsa om är egentligen inte nyttig på något sätt men den är ändå lite kul. Skriv in valfri text och klicka “Web 2.0″, texten omvandlas till ikoner. Detta och inget… Läs mer…



Du som är lycklig ägare av en mobil utrustad med Android har säkert stört dig ett antal gånger på Google’s egen Android Market. Trots att det är Google själva som håller i siten finns ingen sökfunktion! Vidare är inte applikationerna uppdelade i kategorier och användare kan inte heller kommentera på något sätt. Säkert kommer Google… Läs mer…



För mig tar det ofta lång tid att hitta något som jag anser vara rätt bild för ett inlägg. Googles bildsökning är utmärkt men det är väldigt svårt att veta om jag får använda bilden eller ej i mitt inlägg. Det finns flera alternativ att använda för bildsökning, exempelvis Flickr. Problemet är att då måste jag alltså gå till varje… Läs mer…



Screencasting är den term som oftast används för att beskriva när desktopen eller skrivbordet ska spelas in. Du har säkert sett ett antal screencasts, kanske utan att tänka på det tidigare. En instruktionsfilm som visar hur du installerar ett visst program är ett bra exempel på en screencast. Häromdagen skrev jag i min veckosammanfattning… Läs mer…



En egen personlig utformning är alltid trevligt vad gäller websidor. Har du ett konto på Twitter kan du ändra layouten till viss del på din sida. Det första jag tycker du ska göra är en egen bakgrund. De få som Twitter låter dig välja bland är ganska tråkiga och troligen är det ett antal miljoner personer som har samma som dig. Om… Läs mer…



Windows 7 erbjuder ett helt nytt och i mångas ögon snyggt gränssnitt. Det finns säkert flera som tycker det var bättre förr och vill ha tillbaka den gamla klassiska looken på sitt windows. The How-To Geek har skrivit en instruktion om hur då går tillväga för att få den klassiska startmenyn tillbaka. För att få det att fungera måste… Läs mer…



Jag gör allt så rätt: Alla familjens foton läggs in på en server vi har stående i källaren, dessa kopieras sedan varje natt till ännu en hårddisk per automatik. Det här känns säkert och bra på många sätt. Vad jag däremot har varit ganska dålig med är att hålla ordning på alla våra bilder. Det finns många mjukvaror som alla… Läs mer…















,

No comments yet.

Kommentera