c-topp

Kina bygger mystiska gigantiska strukturer, eller?

Det finns folk som roar sig med att sitta och titta på objekt i Google Maps. Sånt där som man aldrig skulle upptäcka själv. Nu har någon hittat en mängd konstiga strukturer i Google maps någonstans i norra Kina. Och det är lite fascinerande att fundera på varför. Som du själv kan se på bilderna handlar det om ganska räta och exakta linjer som är många hundra meter långa. Jag har läst alla möjliga spekulationer om att det skulle kunna röra sig om allt från QR-koder avsedda för utomjordingar till modeller av olika städer i USA där konspirationskungar hävdar att de här strukturerna används av Kina för att planera en invasion av USA.

Jag har svårt att tro att något av det där skulle kunna vara sant men som sagt, det är fascinerande att se och det måste ha krävts en hel del jobb och resurser för att få till det här. Har du någon teori eller har du kanske tom läst någonstans vad det skulle kunna vara på riktigt? Skriv gärna en kommentar.

Här hittar du en av de stora strukturerna i Kina direkt på Google Maps.

En annan del av Google Maps visar tusentals små tunna streck som löper i ett ganska perfekt mönster.

Den sista bilden visar också en massa streck från norra Kina som är flera hundra meter långa. Till vänster en kvadrat som också är oerhört stor.

Källa: Gizmodo

Fotnot: Ok jag brukar inte skriva speciellt ofta om sånt här men jag tyckte det var såpass intressant att kanske några av er andra också gillar det. Inlägget hamnar under populärvetenskap även om det nog inte har så mycket med vetenskap att göra.

, ,

No comments yet.

Kommentera