c-topp

Koll på länkstatistik med Tweetdeck och bit.ly

Hur många klickar på dina länkar?

Att veta hur många som klickar dina länkar på Twitter kan vara både intressant och kul. Det finns ett väldigt enkelt sätt att ha koll på det här. Inlägget handlar om Tweetdeck som klient för Twitter men det fungerar lika bra med exempelvis Seesmic’s mjukvara. Det är väldigt enkelt att ordna det och dessutom helt gratis.

Konto på bit.ly

Det första du behöver göra är att registrera dig på förkortningstjänsten bit.ly. När du gjort det och är inloggad, klicka ’account’ längst upp till höger.

En bit ner på sidan finns ’API Key’. Kopiera hela den långa raden med tecken. Denna är ditt ”bevis” på att det är du som hanterar det här kontot och nyckeln ska du snart klistra in i Tweetdeck.

Tweetdeck (Seesmic)

Som jag skrev tidigare fungerar det lika bra för Seesmics produkter. Det här inlägget visar dock bara hur du gör om du använder Tweetdeck.

Börja med att gå till inställningarna i Tweetdeck.

Leta upp inställningar för ’Services’ välj bit.ly som tjänst för ’shorten URLs’. Ange ditt användarnamn och klistra in den långa API-nyckeln du tidigare kopierade. ’Save settings’ och saken är klar. Hädanefter kan du kolla hur många klick varje länk du anger i Tweetdeck faktiskt ger.

Besök bit.ly för statistik

Nu är det bara att besöka bit.ly för att se statistik för dina länkar. Du får dels en överskådlig sammanfattning av varje länk och kan dessutom få mer information om de som är mer intressant genom ett klick.

Tips: Även för andra tjänster

Om du klistrar in en länk i Tweetdeck och låter den omvandlas till en bit.ly-länk kan du givetvis använda den  med tillhörande statistik i andra sammanhang. Exempelvis på Facebook, i bloggar osv.

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

 • bit ly facebook

, , ,

5 Responses to Koll på länkstatistik med Tweetdeck och bit.ly

 1. Daniel Lentz 2010/03/15 at 13:40 #

  Mmmm…vill ju helst slippa byta just för att få denna funktion…men jag älskar ju all typ av statistik 😉

 2. Arwengrim 2010/03/15 at 19:42 #

  Bara du reggar ett konto på bit.ly kan du ju förkorta även därifrån eller via deras booklet osv. Då får du samma statistik. Flera twitterklienter för mobila enheter har också stöd för bit.ly och deras api-nyckel.

 3. Minett 2010/04/17 at 13:02 #

  Hej Arwengrim!

  Tack för din utmärkta förklaring på hur jag registrerar min twitter på Tweetdeck! Det hjälpte mig mycket.

  /Minett – Resedrömmen http://twitter.com/resedrommen

 4. Arwengrim 2010/04/18 at 22:01 #

  Alltid roligt när man kan hjälpa någon. Däremot handlar ju det här inlägget om hur man registrerar sin bit.ly API-kod i tweetdeck 😉

Trackbacks/Pingbacks

 1. Seesmic Twitter | PhoneApp.se - 2010/03/16

  […] Du kan exempelvis om du har konto hos bit.ly ange dina uppgifter för att på så sätt kunna se statistik på de länkar du skickar från din […]

Kommentera