c-topp

Android Market snart större än Appstore

android-market-storre-an-appstore

Det är en ständig diskussion om antalet appar som finns på Googles Android Market respektive Apples Appstore. En prognos av research2guidance säger att antalet appar i Android Market snart kommer vara större än Appstore.

Det är goda nyheter för båda lägren. För många väger argumentet flest apps tungt och om “tävlingar” av de här slagen fortsätter även i framtiden är det bara att vältra sig i allt som produceras.

Android Market förutspås få 425 000 appar under augusti. Personligen tycker jag det börjar bli uttjatat med antal appar hit och dit. Väldigt många är riktigt dåliga, både till iPhone och Android.

Det skulle vara intressant att se hur många appar respektive system har som fått höga användarbetyg. I dagsläget tror jag iPhone står som vinnare där. Mycket pga den hårdare kontroll Apple har jämfört med Google.

Inkommande söktermer:

 • android app store
 • app store android
 • appstore android
 • www appstore se
 • appstore se
 • appstore se android
 • android appstore

, , , ,

3 Responses to Android Market snart större än Appstore

 1. Björn Edvinsson 2011/05/08 at 10:49 #

  Egentligen är det väl ingen stor grej om nu Android-apparna skulle bli fler än motsvarigheten hos App Store. Med tanke på att det släpps Androider varje månad men bara en ny iPhone en gång per år borde fler tillverkare fattat att det är lönsamt med Android-appar, tycker man ju.

  • Patrik Arwengrim 2011/05/10 at 10:50 #

   Tror det är en ganska stor grej både för många privatpersoner och diverse media. Argumentet flest appar verkar stå sig även om ingen någonsin kommer kunna testa en bråkdel av alla som finns. Däremot har jag flera gånger läst att iPhone-folk generellt hämtar och använder appar mer än vad Android-folk gör.

 2. Internetblogg 2011/05/24 at 12:27 #

  Håller helt med om att det börjar bli tjatigt med hur många appar varje butik har. Kvalitet vframför kvantitet var det, eller?

Kommentera