c-topp

Bästa sättet att hitta appar till Android

AppBrain är en måste-app

Om du har en Androidtelefon bör du skaffa konto på Appbrain. Tanka hem appen till din telefon och njut av det kanske smidigaste sättet som finns för att hitta och installera Androidappar från datorn till telefonen. I det här inlägget visar jag dig hur du använder AppBrain.

Obs missa inte slutet av det här inlägget. Där visar jag hur du direkt från din browser på datorn kan installera en app på din Android-telefon. Utan att ens behöva godkänna den på telefonen.

1: På telefonen

Du behöver först hämta AppBrainAndroid market. Gör bara en sökning med din telefon. På bilden ovan ser du hur ikonen ser ut. Installera appen på din telefon. Nu ska du besöka AppBrain med din dator.

2: På datorn

Besök AppBrain. Du ska nu skapa ett konto. Något som är löjligt enkelt. Klicka bara ’Create account’ längst upp till höger. Du ombeds att på nästa skärm att logga in med ditt Google-konto. Gör det och det här är viktigt, använd exakt samma Google-konto som du använder på din telefon. AppBrain finns faktiskt översatt till svenska. Om du inte skulle få svenska per automatik kan du längst ner till vänster på siten välja vilket språk du vill ha.

3: Hitta appar med datorn

När du väl är inloggad med datorn är det bara att surfa runt. Det finns flera olika sätt att hitta appar. Jag brukar själv kolla de olika listningarna av heta applikationer som finns precis under sökboxen längst upp. När du hittat en app du vill ha är det bara att klicka ’Installera’ eller så kan du lägga den i olika listor du skapar. I det här fallet har jag hittat Angry Birds som häromdagen släpptes helt gratis i fullversion.

4: Synka telefonen

När du valt lite olika appar med datorn är det dags att installera dem. Starta AppBrain på telefonen.Du möts av fyra olika alternativ. ’Recommended apps’ gör en lista på apps du kanske gillar utifrån de du redan har installerade. ’Browse apps’ ger dig flera möjligheter att även från telefonen hitta apps. Ett mycket enklare sätt än att använda Android market vågar jag nästan garantera. Du kan också hitta andra användare och vad de har för apps. Bland annat kan man följa kompisar eller hitta populära användare.

Manage And Sync’ är den funktion du använder för att skicka över informationen från AppBrains sida till din telefon. Du kommer eventuellt att behöva ange ditt google-konto även i appen. Jag tror det har att göra med vilken version av Android du har.

Klickar du ’Perform installs’ på telefonen påbörjas installationen av de appar du tidigare valde på AppBrains website. En bra och enkel hantering. Men vänta, det finns ett ännu smidigare sätt: Installera appen direkt från browsern utan att ens behöva klicka på telefonen.

5: Installera Android-appar direkt från datorn

Det finns en relativt ny funktion på AppBrain. Den ger som sagt möjligheten att direkt från browsern på datorn installera applikationer på telefonen. För att få till det här behöver du installera ett litet tillägg på din telefon.

Tillägget heter Fast Web installer och nu när du vet hur du installerar via AppBrain får du länken till appen där.

Installera tillägget och följ bara de instruktioner som kommer upp.

När du sedan klickar ’installera’ i browsern på datorn behöver du bara godkänna villkoren (eller tillstånden) direkt i den.

Förmodligen kommer du inte använda vanliga Android Market så mycket när du väl testat AppBrain. Det gör åtminstone inte jag. Har du frågor, kanske fungerar det inte riktigt som du tänkt. Då skriver du bara något i kommentarerna nedan så hjälps vi åt.

AppBrain är förövrigt helt gratis.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • appar till android
  • installera appar android

, , , , ,

One Response to Bästa sättet att hitta appar till Android

  1. Anonym 2010/10/23 at 13:25 #

    Synd att svenska appar inte syns, måste tydligen vara publicerade i usa för att finnas på appbrain

Kommentera