c-topp

Fjärrstyr datorn med din Android-telefon

Skönt att sitta i soffan

Jag kopplar ofta ihop min laptop med TV:n. Tidigare hade jag ett trådlöst tangentbord med inbyggd rullkula för att enkelt kunna styra datorn bekvämt från soffan. Allt oftare använder jag dock min HTC Hero när jag vill hantera datorn.

Jag har testat flera program och det absolut bästa jag stött på är Gmote. Egentligen är Gmote en ganska komplett fjärrkontroll för pc:n men jag använder enbart funktionen där pekskärmen fungerar som en mus eller pekplatta till datorn.

Tre enkla steg

För att använda Gmote behöver du dels installera appen i din Androidtelefon och dels behövs en liten servermjukvara installeras på datorn, det fungerar till Windows, OS X och Linux. Får du problem att installera och koppla ihop din Android med din PC kan du antingen skriva en kommentar i inlägget eller besöka Gmotes hemsida som jag länkar till i slutet av inlägget.

Snabbt till bästa funktionen

När Gmote startas på min HTC Hero ser det inte mycket ut för världen. Som jag skrev tidigare använder jag enbart appen som pekplatta för musen. För att snabbt komma dit är det bara att trycka ’meny’ på din telefon och därefter ’Touchpad’. Efter någon sekund är telefonen kopplad mot datorn.

Jag har bara testat att koppla mig via wifi. När din Android och datorn är ihopkopplade är det bara att slida runt på skärmen och muspekaren flyttar sig mjukt på datorn. Givetvis finns även möjlighet att skriva text. Du får fram tangentbordet genom att trycka på den lilla ikonen uppe till höger.

Nu kan du enkelt starta filmer, bläddra runt på youtube eller vad du nu vill göra. Det finns även massor av inbyggda mediafunktioner i Gmote där du på din telefon kan bläddra runt bland dina filmer, musik etc.

Vill du läsa mer och även hämta servermjukvaran för Gmote följer du bara länken. För att hämta appen till din Android: Besök Google market med telefonen och sök efter ’gmote’. Det krävs inte att telefonen är rootad och det fungerade utmärkt på min HTC Hero.

Sponsrade länkar

Hitta bästa pris på kända Android-märken:
HTC
Sony Ericsson
Samsung
Acer

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

  • styra datorn med android
  • styr datorn med android

, , ,

No comments yet.

Kommentera