c-topp

Googlemobilen har anlänt!

htc_g1_androidJag måste erkänna att jag tidigare aldrig varit speciellt intresserad av mobiltelefoner. Under många år ansåg jag att en telefon använder man för att ringa med och möjligen skicka sms. Tänk så fel man kan ha om sig själv. Numera är min telefon förmodligen den viktigaste pryl jag äger. Jag har allt på den: alla mina kontakter, min kalender, jag blir påmind om när vänner och familj fyller år. Den är en hyggligt godkänd ersättare för min kamera (som jag alltid glömmer att ta med). Faktum är att jag inte ens har ett armbandsur på mig längre, det finns ju en inbyggd klocka i mobilen. Kartor. gps och navigering finns där också. Allt sedan priserna för att vara uppkopplad mot nätet blivit överkomliga använder jag google för att kolla mailen, synka mina kontakter, kalender osv.

android_skarmdumpDet är ett bra tag jag varit medveten om Android vid det här laget. Det är ungefär lika länge sedan som jag bestämde att min nästa mobiltelefon blir en med Android som operativsystem.  Just nu har jag en Samsung Omnia och allvarligt talat, den är nästan segare än att försöka hälla upp fryst sirap. En kollega på jobbet har köpt en iPhone, en mäkta imponerande telefon. Jag har dock lite svårt för det plastiga, runda och bubbliga stuket macvärlden kör enligt mig.

Nu har M3 testat den första Androidtelefonen (är det verkligen den första?) och den verkar vara helt ok. Telefonen i sig intresserar jag mig inte speciellt mycket för, däremot är det intressant att läsa M3’s intryck av Android. De verkar onekligen nöjda med operativsystemet i sig. Jag tänker inte köpa den men det är ändå glädjande att det äntligen dykt upp en googletelefon. Om ett halvår eller kanske ett år, då tror jag att det blir köpläge. Då har det förmodligen dykt upp ett antal modeller att välja bland. Det kommer finnas större utbud på mjukvara till Android och sannolikt har en massa kända och okända buggar fixats tills.

, , , ,

No comments yet.

Kommentera