c-topp

Samsung släpper gratis app till Galaxy S3 för bilförare

Om du äger en Samsung Galaxy S3 har det idag släppts en app för att underlätta i trafiken när du kör. Gränssnittet är utformat så att du enklare ska kunna komma åt specifika funktioner under tiden du kör bil. Att knappa på en telefon, är som de flesta vet, ganska farligt under körning. Här har du lite större och enklare knappar så tanken är att det ska vara lite mindre farligt.

I grund och botten handlar det om enkel åtkomst till följande funktioner:

  • Kalendern
  • Navigation
  • Telefon och samtal
  • Musik

Navigering på Samsung Galaxy S3

En startsida (som inte fungerade speciellt väl för mig när jag testade) visar en överskådlig bild över nästa möte, tid och datum, temperatur och en genväg till en ”bilköraranpassad” kalender. Jag kunde inte få appen att förstå att jag hade aktiverat både mobildata och platstjänst, vilket jag antar är gps.

Startsida drivelink för Galaxy S3

Nästa skärm som verkar vara någon form av sekundär startsida innehåller stora tydliga knappar till de tre vanligaste funktionerna appen hanterar.

Menyn i Drivelink för att ringa med telefonen

Varje kategori är uppdelad på liknande sätt enligt bilden ovan. I det här fallet är det kategorin ”Ringa”.

Display för att ringa med drivelink på S3

Stora tydliga knappar gör det faktiskt ganska enkelt att ringa, om än lite ovant eftersom man är van att tangentbordet ska komma fram när man trycker i fältet för telefonnummer. Något som alltså inte sker.

Installera Drivelink på Galaxy S3

Samsung App Store

Du hittar Drivelink på Samsungs egna appstore. Om du aldrig använt den tidigare ser du hur ikonen ser ut på bilden ovan. När du väl startat Samsung apps är det bara att använda sökfunktionen och söka efter ”drive link”.

Slutsats om Drivelink för Galaxy S3

Det är bra och roligt att Samsung gör appar för oss med Galaxy S3. Däremot är jag ganska fundersam vilken faktiskt nytta jag har av appen. Att ringa sköter jag direkt från bilens reglage och blåtand, samma sak gäller att streama musik. Om du inte har de funktionerna inbyggda i din bil kan det nog vara trevligt med Drivelink. Slutligen när vi kommer till navigation är du först på Drivelink’s egna gränssnitt under tiden du ställer in resan, sen när du väl bestämmer dig för att navigera någonstans kommer du till Google’s egna navigator. För min del kan jag lika gärna använda den direkt utan den här omvägen.

Inkommande söktermer:

  • hur gör man screenshot på samsung galaxy s3

, , ,

No comments yet.

Kommentera