c-topp

Ta skärmdumpar med din Android

Att ta en skärmdump med en Androidtelefon har inte varit det allra enklaste. Idag hittade jag till min stora glädje två alldeles utmärkta apps för att ta screenshots med Android. För att använda dem måste din telefon vara rootad. Något jag förövrigt rekommenderar dig att göra om du inte redan gjort det. Det här innebär att jag kommer skriva oftare om apps för Android eftersom jag numera kan visa er bilder. Själv har jag just nu en HTC Hero och båda apparna funkar utmärkt till den.skarmdump_android_hur

Om du inte vet hur man rootar eller vad det är bra för kan du läsa Swedroid’s artikel: Roota din Android-telefon med ett klick.

Två applikationer

De två mest intressanta applikationer jag hittade är ShootMe samt PicMe, båda kodade av Johan Cloetens. De är helt gratis och syftet med båda apparna är alltså att ta skärmdumpar med Android. Även om de gör samma sak fungerar de väldigt olika.

PicMe – från datorn

När du startar PicMe händer inte så mycket synligt. En notis om att appen startas syns och därefter händer inget mer. I notisen står en IP-adress. Den adressen knackar du in i en browser på datorn. Vad som händer är att du ser en skärmdump från din Android. För varje refresh du gör ser du en ny skärmdump. Ett kamerljud spelas upp i telefonen som bekräftar att bilden laddats över.

Det fungerar oavsett om du spelar ett spel, håller på med inställningar, kollar en karta eller bara valsar runt bland dina widgets. Bilden kan du sedan kopiera och klistra in på lämplig plats.

PicMe fungerar bäst när du sitter uppkopplad mot Wifi. Det blir ganska segt om du har 3G. Vill du ta skärmdumpar som ska användas i blogginlägg osv är den här appen det bästa valet för din Android.

ShootMe – från telefonen

ShootMe startar och verkar på ungefär samma sätt med den stora skillnaden att bilderna hamnar på din Android. Istället för en serverfunktion ska du nu antingen skaka din telefon en stund eller skrika högt. I båda fallen tas en skärmdump. Ett kameraljud bekräftar att dumpen tagits och bilden sparas ner på ditt minneskort.

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

 • spara bilder från facebook android
 • ta kort på skärmen android
 • TA KORT PÅ SKÄRMEN
 • ta skärmdump android
 • ta bild på skärmen android

, , , , ,

2 Responses to Ta skärmdumpar med din Android

 1. Daniel 2009/12/13 at 15:10 #

  Super grej ju…från att ha varit ett h-vete är det numera superneklt att dumpa skärmen :-)

 2. Daniel 2009/12/13 at 16:10 #

  Super grej ju…från att ha varit ett h-vete är det numera superneklt att dumpa skärmen :-)

Kommentera