c-topp

Textmarkeringsmagi med din HTC Desire

En HTC Desire har hamnat i min ägo och det kommer säkert bli ett och annat inlägg om den framöver. Häromdagen upptäckte jag av slumpen en funktion med browsern som var betydligt bättre än den jag kan komma ihåg att min Hero hade: Markera text och sedan använda texten på olika sätt.

Jag är osäker på om det gäller alla telefoner med Android 2.1 eller om det enbart är HTC’s som via sina egna gränssnitt kokat ihop den här funktionen. Äger du en av annat märke får du gärna dela med dig av dina upplevelser.

Såvitt jag kan se gäller det bara browsern, tyvärr fungerar det inte i exempelvis Gmail-appen.

Håll nere fingret kring den text du vill markera. En förstorning dyker upp bortanför ditt finger för att göra det enklare att se vart du är. När ett ord blivit grönt, släpp skärmen. Upp dyker två pinnar. Dessa pinnar kan du flytta omkring för att markera exakt den text du vill ha om du är intresserad av mer än enbart det specifika ordet.

Ovanför dina pinnar dyker några ikoner upp. Den vänstra betyder helt enkelt ”kopiera text”. Den högra låter dig dela texten vidare med andra tjänster, desvärre enbart HTC-integrerade tjänster vilket får mig att misstänka att hela markerafunktionen inte tillhör normala Android 2.1.

Förstorningsglaset är det mest intressanta. Har du markerat ett enda ord kan du snabbt slå upp det på wikipedia, översätta det till andra språk samt slå upp det på google wordlist. En hel mening som jag markerat ovan hamnar automatiskt i översättningsfunktionen.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

, ,

No comments yet.

Kommentera