c-topp

Tvinga fram avstängning av iPad-app

Undrar du hur man tvingar fram en avstängning av en app på din iPad? Det gjorde jag med. Jag har nyligen blivit ägare till en iPad 2. Det är min första produkt från apple och vissa saker är för mig inte helt självklara.

Bland annat var jag inte helt bekant med hur man avslutar en app på iPadden. Jag har hittat två sätt att avsluta apparna. Det ena fungerar när appen svarar och det andra tvångsstänger den även om den låst sig helt.

Stänga en multitaskande app på iPad

iPad klarar av och kör flera appar samtidigt. Hanteringen av det här sköts automatiskt av operativsystemet iOS men ibland är det nödvändigt att lägga sig i. För mig var ett exempel när jag testade olika appar för Twitter. Varje app som installerades låg i bakgrunden och körde och till slut använde jag så många anrop mot Twitter att jag inte fick ny data.

Stäng av app ipad

Börja först med att trycka två gånger på hemknappen. En lista med appar som är igång rullas fram (du kan även dra i sidled bland dem för att bläddra efter fler. Peka på en av ikonerna och håll kvar fingret.

Välj vilken ipad-app du vill stänga

Efter en liten stund kommer det fram ett minustecken på varje app. Peka på det för att avsluta den aktuella appen.

Tvångsstänga en app på iPad

Ibland behövs det mer för att avsluta en app. När jag testade den officiella klienten för Twitter på iPad slutade den helt plötsligt att uppdatera sig. Då kan du göra en tvingande stängning genom att göra så här:

 1. Tryck in och håll inne ”power-knappen” tills du kommer till sidan som ber dig bekräfta avstängning av iPaden. Släpp knappen.
 2. Tryck in och håll inne ”home-knappen” ända tills appen avslutas och försvinner (detta tar ungefär 5-6 sekunder).

Inkommande söktermer:

 • stänga av ipad
 • ipad hängt sig
 • kan inte stänga av ipad
 • stänga av appar ipad
 • stänga av program ipad
 • ipad låst sig
 • avsluta program ipad

, ,

5 Responses to Tvinga fram avstängning av iPad-app

 1. Internetblogg 2011/06/08 at 14:07 #

  Hm, har funderat på att skaffa en Ipad 2 själv så det här var riktigt bra att veta, tackar.

 2. Marielle 2011/07/13 at 4:20 #

  Men om Ipad funkar som Iphone, vilket den borde göra…. så stänger väl metod två inte av appen, utan du lämnar den bara ?
  Vill du stänga ner den får du sen göra metod ett.

  • Patrik Arwengrim 2011/07/13 at 9:26 #

   För atttvångsavsluta innifrån appen måste du göra 1+2.

 3. Rosis 2012/05/06 at 12:43 #

  min ipad har låst sig, jag var inne i programmen men kastades ur, då jag skulle gå ini den igen med lösenord så händer inget, det går varken att skriva lösenord eller stänga av den….vad gör jag???

  • Patrik Arwengrim 2012/05/06 at 12:48 #

   Testa att göra en sk ”Hard Reset”. Tryck och håll inne vila/väck-knappen samtidigt som du håller inne hemknappen i minst 10 sekunder. Apple-loggan ska visa sig när reseten är genomförd.

Kommentera