c-topp

Ändra ditt namn och lägg till smeknamn på Facebook

Namn på Facebook

Om du använder Facebook har du antagligen redan sett andra ändra sina namn. I mitt flöde har jag exempelvis en kille som sätter en hög ära i att ändra namn var och varannan dag. Lite roligt är det faktiskt. Kanske händer det att du gifter dig och får ett nytt efternamn. Om du är mån om din integritet på nätet kan det också vara lämpligt att inte göra ditt namn fullt så synligt. Anledningarna att ändra namn är många och faktiskt en av de enklaste sakerna du kan göra på Facebook.

Hitta inställningen

Hitta menyn ’Konto’ uppe till höger. Klicka där. I listan som kommer upp klickar du på ’Kontoinställningar’.

På den översta raden med Namn hittar du längst till höger ’ändra’. Klicka där.

Du får nu upp de fält där du kan ändra namn, lägga till mellannamn och alternativt namn på Facebook.

Ändra namn

Facebook påstår att de granskar alla ändringar av namn och att det därför kan ta upp till 24h innan ändringen går igenom. Det känns ganska osannolikt att det är på det sättet. Däremot har de förmodligen filter mot de vanligaste svordomarna och annat. Därför ska du nog undvika att ändra till en sådan.

I vilket fall som helst: I fälten Förnamn och Efternamn kan du mata in dina nya uppgifter. Om du har ett mellannamn kan du ange även det. Jag har vänner på Facebook som använder mellannamnet som en liten skämtsam beskrivning om dom själva. Vad du matar in här är upp till dig. När du är nöjd med dina ändringar klickar du ’Ändra namn’. Som jag skrev tidigare kan det ta upp till 24h innan ändringen går helt igenom.

Alternativt namn

Här kan du ange om du har ett smeknamn. Det är också ett lämpligt ställe att exempelvis ange ett tidigare efternamn. Klicka ’Ändra alternativt namn’ när du är nöjd. Den här ändringen går igenom och börjar gälla direkt. Om du vill kan du också avbocka ’Visa också i min profil och sökresultat’. Om angett ditt efternamn som ogift är det en god ide att låta bocken vara kvar. Åtminstone om du vill bli hittad av gamla vänner som enbart känner dig med det gamla efternamnet.

Hur ditt namn presenteras

Jag misstänker att du helst slipper experimentera med hur ditt namn presenteras på Facebook. Om det är så har jag en glad nyhet: Jag har gjort det åt dig. Så här ser det ut:

Förnamn Mellannamn Efternamn (Alternativt namn)

Enligt Facebook kollar de om du försöker bygga samman något lustigt med dina namn som exempelvis: ”Olle Dricker Öl (Varje dag)”. Återigen har jag lite svårt att tro på det där eftersom jag sett många exempel som säger motsatsen.

Inspirerat av: AllFacebook

Bloggar.se om: , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • byta namn på facebook
 • ändra namn på facebook
 • byta efternamn på facebook
 • ändra efternamn på facebook
 • hur ändrar man sitt namn på facebook
 • byta efternamn facebook
 • byta namn facebook
 • smeknamn på facebook
 • byt namn på facebook
 • facebook bara med smeknamn

, , , ,

9 Responses to Ändra ditt namn och lägg till smeknamn på Facebook

 1. Matte 2010/09/28 at 13:02 #

  Well, min dotter har använt detta ganska flitigt men för en vecka sedan ville hon byta tillbaka till sitt riktiga namn. Men då protesterar FB med ett ”Din ansökan om namnbyte har avslagits av vårt automatiska granskningsystem”. När hon försöker med sitt riktiga namn alltså!! Det går helt enkelt inte, trots massa försök olika dagar… Kan inte ens ta bort mellannamnet. Så nu är hon fast med ett ganska… annorlunda … namn.

  Har reggat via helpcenter att de ska byta, finns ett formulär där, men inget händer där än så länge i alla fall…

  • Arwengrim 2010/09/28 at 21:52 #

   Tack för den informationen. Byt inte till något du inte vill ha som namn helt enkelt. Åtminstone inte om du byter ofta.

   • Andreas 2012/11/18 at 16:17 #

    Patrik Arwengrim varför kan jag ej byta smeknamn när jag trycker på kontoinställningar då kommer bara namn och alternativnamn men varför?

 2. Berhane 2011/08/19 at 17:22 #

  Men jag kan inte ändra mitt.

  ”Du har uppdaterat ditt namn maximalt antal gånger och kan därför inte ändra det igen. Om du vill ange ett annat namn som du brukar kallas, t.ex. ditt efternamn som ogift, kan du fylla i fältet Alternativt namn nedan.” Vad ska jag göra? Det finns ju inget annat sätt än att radera och skapa ett nytt konto? Tack på förhand :)

  • Patrik Arwengrim 2011/08/19 at 17:26 #

   Det borde nollställas efter en viss tid. Mitt råd är att avvakta lite.

 3. aa 2011/12/02 at 17:58 #

  Jag har väntat länge på att få ändra mitt namn till mitt sanna men jag kan fortfarande inte, vill helst inte skapa ett nytt konto vet du vem man kan kontakta?

  • Patrik Arwengrim 2011/12/05 at 22:27 #

   Tyvärr har jag inga kontakter på Facebook.

 4. Fisk 2012/01/26 at 20:20 #

  Hej, jag skulle väldigt gärna byta mitt mellannamn men nu när facebook har uppdaterats så går det inte, några tips?

 5. mimo trust 2012/02/21 at 14:55 #

  hejsan :)
  jag kan inte byta mitt För- och Efternamn, när jag trycker på den lilla pilen så dyker en liten lista upp med mina andra 5 namn som jag haft (inklusive det nuvarande namnet)
  och då måste jag välja på något utav dem, jag skulle vilja radera dem och ha ett nytt och långvarigt namn.
  Tack!

Kommentera