c-topp

CityVille en värdig ersättare till FarmVille?

Om du hänger på Facebook har du förmodligen inte undgått fenomenet FarmVille. Zynga, som tillverkaren heter, presenterade igår ett nytt spel i deras ganska gedigna register. Just det här spelet fångade min uppmärksamhet lite mer än deras andra spel eftersom det verkar påminna en hel del om ett av de första spel jag någonsin spelade på PC, Sim City.

cityville_content

Det nya spelet heter alltså CityVille och i skrivande stund är det inte tillgängligt. Enligt pressreleasen kommer det också vara deras mest sociala spel hittills.

CityVille kommer erbjuda

Bygga en stad. Du bygger en stad från grunden vilket innebär att göra plats för byggnader och vägar. Efter det är det bara att smälla upp post, skolor, hus och mycket annat. Det är just det här som påminner mig om Sim City.

Styr staden. Dina invånare måste vara lyckliga och det är ditt jobb att se till att det blir så. Ju mer de konsumerar desto rikare blir du helt enkelt. Och de konsumerar bara om de är lyckliga.

Förutom det här kommer du kunna handla med varor, precis som i FarmVille kan du ha grannar. Stort fokus verkar också ligga på handel av olika slag. Under spelets gång kommer dina rådgivare då och då tipsa dig om saker för att du ytterligare ska kunna få den största staden och därmed göra dig rikast i CityVille-världen.

Se upp med andra ord. Snart kommer nästa älska- eller hataobjekt på Facebook. Du når mer information om CityVille på den officiella hemsidan (som just nu enbart innehåller en länk till spelets sida på Facebook.).

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

, , , , ,

2 Responses to CityVille en värdig ersättare till FarmVille?

  1. Athanassios Ziampas 2010/11/18 at 21:17 #

    Som vuxen som jag är så spelar jag inga facebook barnspel så vem f#n bryr sig….????

    • Arwengrim 2010/11/18 at 21:23 #

      Jag tror ganska många av Zyngas runt 200 miljoner aktiva användare bryr sig en hel del. Barn eller inte.

Kommentera