c-topp

Facebook inför verifierade applikationer

facebookSjälv är jag periodare vad gäller facebook, ibland använder jag det väldigt ofta och ibland kan det gå nästan en månad mellan inloggningarna. Något jag alltid haft svårt för att acceptera är alla de applikationer som härjar runt på facebook. Det är ytterst få jag installerat, en stor anledning har varit säkerhetsaspekten. Det känns helt enkelt sådär att tillåta en massa kod från 3:e part som jag egentligen inte har en aning om vad den gör.

Till min stora glädje läser jag att något äntligen är på gång. Facebook ska införa sk. verifierade applikationer. För den nätta summan av $375 kan du få din applikation officiellt verifierad. Det är kanske lite väl dyrt för alla hemmakodare som sitter och pular ihop diverse småscript. För oss användare är det dock bra: Installerar du en verifierad applikation på ditt konto kommer du nämligen vara säker på att dess funktion fungerar enligt beskrivningen av den. Du slipper oroa dig för säkerhetsbekymmer och annat oönskat.

I samband med den här uppdateringen som förväntas komma inom några veckor införs även några andra nyheter:

  • Förbättrade kategorier som skall göra det enklare att hitta bland applikationerna.
  • Uppdaterade profilsidor för applikationerna. Skaparen av en applikation kommer få en lättare tillvaro vad gäller att kommunicera med sina användare.
  • Verifierade applikationer får företräde i listningar och sökningar.
  • En ikon kommer tydligt visa att en applikation är verifierad.

, , , ,

No comments yet.

Kommentera