c-topp

Studsa runt dina vänner på Facebook!

Facebook Social Graph

Det här är inget mindre än en applikation till Facebook som låter dig studsa och dra runt dina vänner. Låter det kryptiskt? Funktionen och iden är väldigt enkel men genial.

Facebook Social graph ritar helt enkelt bara upp ditt nätverk. Varje person blir en liten boll och sedan dras ett streck mellan alla som har varandra som vänner. Du ser helt enkelt vilka kopplingar dina vänner på Facebook har med varandra. Det är otroligt läckert gjort och du kan markera vilken boll du vill, direkt ser du alla kopplingar från den personen.

facebook_social_graph

Du kan även dra runt bland bollarna som animeras riktigt läckert. Jag rekommenderar varmt ett test. Själv upptäckte jag att två personer i mitt nätverk som jag absolut inte ens trodde kände varandra, var vänner på fejjan. Coolt! Har du ett riktigt stort nätverk kan du zooma in/ut med mushjulet.

Applikationen verkar vara av den snälla sorten. Faktum är att den frågade inte ens om den fick uppdatera status åt mig som många andra gör. Som vanligt vad gäller applikationer på Facebook måste du först godkänna den. För dig som är ny på Facebook kommer följande skylt att synas när du första gången vill köra den här appen:

facebook_social_graph_tillat

Klickar du tillåt ”installeras” applikationen på ditt Facebook-konto och därefter startas den. Missade du länken till Social Graph i början har du den här igen.

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera