c-topp

10st tillägg för Google Chrome du inte får missa

Google Chrome med extensions rockar

Ända sedan vi officiellt kunde börja använda tillägg för Google Chrome har broswern stadigt ökat i popularitet och antalet tillägg fullkomligen sprutar fram. Själv har jag numera helt övergett Firefox eftersom Chrome är så mycket snabbare och stabilare.

Om du vill veta hur du aktiverar tillägg i Chrome kan du läsa ett annat inlägg jag skrivit, där hittar du även en länk för att hämta browsern om du vill testa den. Själv har jag råkat ut för ett problem som gör att jag inte kan installera Google Chrome flera gånger, lösningen finns här.

Att hitta bland tilläggen är inte helt enkelt. Det finns rejält många att välja bland och antingen får du helt enkelt testa dig fram eller så kan du läsa mina och andras inlägg om Chrome och tillägg för att få några tips.

Mina tio extensions för Google Chrome

Jag använder just nu ganska exakt 10st tillägg som jag vill tipsa om, varje rubrik leder direkt till själva tillägget:

Bit.ly förkortningstjänst

Enkelt sätt att göra en sjukt lång webadress kort. Ett klick slidar ut en panel med den förkortade websidan. Du kan även skicka tweets, se statistik hur många andra som förkortat sidan etc.

Brizzly – Facebook & Twitterklient

Ger enkelt åtkomst till de senaste händelserna på framförallt Twitter. Givetvis kan du skriva tweets direkt med klienten och det bästa med Brizzly är att bilder samt videoklipp automatiskt blir inbäddade så du direkt kan se dem.

Diigo Bookmarks

Jag bokmärker ganska mycket på nätet. Flera av sakerna delar jag med andra vänner och bekanta. Diigo är en mycket bra bokmärkestjänst och har självklart en extension för Google Chrome.

Feedly

Förvandlar olika flöden och framförallt RSS-prenumerationer till något som liknar ett magasin. Jag har tidigare skrivit om Feedly, den gången för Firefox. Nu finns alltså tillägget även till Chrome.

goo.gl förkortningstjänst

Google kan inte vara sämre än de andra. Nu har de också en förkortningstjänst. Själv gillar jag nästan allt Google gör så självklart är det här ett bra tillskott. Till skillnad för bit.ly’s förkortare ovan är den här mycket enklare i sitt utförande. Det har givetvis sina för och nackdelar. En klar fördel är att den är riktigt snabb.

Google Mail Checker

Troligen är det här det tillägg jag uppskattar allra mest. En liten ikon som snurrar till direkt det kommer mail. På ikonen syns antalet nya mail. Ett klick och jag kommer till min gmail. Tack och bock för den. Det finns massor av olika varianter på det här. Jag har testat flera olika men fastnat för just denna.

Google Wave Notifier

Google Wave är något jag använder extremt mycket. Främst i olika projekt jag är inblandad i. En nackdel med Wave är att man inte kan se om något nytt skrivits utan att först logga in på siten. Det här tillägget visar när något nytt kommer samt i vilken våg det skrivits. Rekommenderas starkt om du använder Wave.

Lastpass

Om du som mig har många olika konton på nätet blir det lätt så att man använder samma lösenord överallt. En stor säkerhetsrisk men det blir nästan omöjligt att hålla reda på flera olika lösenord. Med Lastpass installerat känner tillägget av när du loggar in dig på en site och frågar om du vill spara logininformationen. Nästa gång loggas du in automatiskt.

Du kan synka dina inloggningar mellan olika operativsystem och datorer. Jag har tidigare skrivit om Mitto som är en liknande tjänst för login men i jämförelse med Lastpass har den inte mycket att komma med.

RSS prenumerationsknapp

Med det här tillägget behöver du aldrig mer leta efter prenumerationsknappar på siter. Finns det något RSS-flöde blir också ikonen synlig. Med ett klick kan du prenumerera.

Skicka från Gmail

Ett klick på ikonen och du kommer till din Gmail som fyller i rubrik samt länk till siten du befinner dig på. Enkelt och bra om du via gmail vill tipsa någon om en bra artikel eller liknande.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

intressant?

, , ,

No comments yet.

Kommentera