c-topp

Ändra text och ta skärmdumpar med smart Chrometillägg

Det finns massor av plugins och mjukvara för att ta skärmdumpar på din dator. Om du använder Google Chrome och behöver ta skärmdumpar inuti din webbläsare har jag fått ett mycket bra tips av @whiking.

Webpage Screenshot låter dig ta en skärmdump av antingen det du ser i webbläsaren eller hela sidan inklusive scroll. Du kan även mycket enkelt lägga till markeringar i form av pilar, ringar och annat om det är något speciellt du vill visa. Inget anmärkningsvärt med det här. Pluginet är snabbt och stabilt samt fungerar bra. Du kan spara skärmdumpen lokalt eller med ett klick ladda upp den till Internet för vidare delning.

Vad som däremot är intressant är en betafunktion av texteditering de har. Du kan direkt på valfri webbplats börja ändra och lägga till text. Direkt på plats där du vill ändra så att säga. Detta är vid första anblick något som är väldigt roligt. Tex kan du ändra en rubrik på någon känd kvällstidning för att retas lite med dina kompisar.

Men om man tittar på det här tillägget och möjligheten att ändra text ur arbetssynpunkt måste det vara klockrent för dig som jobbar med webbredaktionellt arbete och kanske sätter rubriker, labbar med ingresser osv. Med det här tillägget kan du direkt ändra och testa vad som känns bäst utan att hela tiden behöva spara och ladda om webbplatsen du ändrar text på.

Smart, bra och gratis. Tack för tipset, Jonas :)

Bloggar.se om: , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • skärmdump chrome

, , , ,

One Response to Ändra text och ta skärmdumpar med smart Chrometillägg

  1. jonas 2011/11/16 at 7:58 #

    Hej Arwen !

    Så lite så, bara kul att kunna tippsa om små piffiga saker. Som en kollega så vackert brukar säga. Tillsammans är vi starka =) en liten trackback till min blog i artikeln hade varit trevligt :p

Kommentera