c-topp

Återställ dina gmail/google-kontakter

Google har ett enkelt och smart system för att återställa kontakter. Ibland kan olyckan vara framme och alla dina kontakter raderas. Ett exempel jag själv sett är en god vän som råkade radera alla sina kontakter på telefonen. Den var i sin tur kopplat mot kontakterna på Google och alla kontakter raderades även där.

Ett ganska stort mått av panik uppstår givetvis då. Men oroa dig inte. Att återställa kontakterna är enkelt och du kan välja från när i tiden backup ska hämtas. Google har några smidiga verktyg för hantering av kontakter där återställning är ett. Ett annat bra verktyg är möjligheten att slå samman dubletter i Gmail, något jag skrivit om tidigare.

Börja med att klicka på ”Kontakter” i din Gmail.

Klicka ”Återställ kontakter…”

Ett fönster dyker upp. Här kan du ange från när i tiden kontakterna ska återställas. Vet du att det bara var någon minut sedan kontakterna försvann väljer du exempelvis 10 minuter. Tips: Anteckna tidpunkten för återställning. Då kan du senare gå tillbaka och backa någon minut om du skulle ångra dig.

Ångra återställning

Om du av någon anledning vill ångra återställningen dyker nu en statusindikator upp i toppen:

Klickar du ångra, går allt tillbaka som det var tidigare. Den här statusindikatorn finns bara framme tills du klickar dig vidare. Har du lämnat sidan kan du trots detta ångra din återställning, se tipset jag skrivit en bit ovanför.

Chattkontakter

Om du tar bort en kontakt som du även godkänt som chattkontakt har du 24h på dig att ångra dig. Hinner denna tid förlöpa och du vill chatta med den borttagna personen igen måste du be om tillstånd för det. Precis som du eller den andra personen gjorde vid första tillfället ni skulle chatta.

Om du förövrigt använder Outlook och Gmail och vill synka kontakterna har jag tidigare skrivit om det.

Inkommande söktermer:

  • gmail kontakter
  • hur får man tillbaka sina kontakter på samsung

, ,

No comments yet.

Kommentera