c-topp

Aviseringar och antal olästa mail för Gmail

Om du använder Google Chrome och Gmail finns det nu möjligheter att helt utan tillägg få aviseringar om ny epost och chatt-meddelanden direkt på skrivbordet. Perfekt om du sitter och jobbar med något annat. Dessutom kan du också direkt se i fliken hur många olästa meddelanden du har.

Skrivbordsaviseringar för Google Chrome

Själv har jag tidigare använt flera olika tillägg för Chrome som notifierar om ny epost. För mig är det ett välkommet tillskott att slippa använda tillägg för just den här funktionen. Dessutom fungerar det bra även för chatt.

Google Talk eller Gtalk, är en bra och enkel chattklient som är inbyggd i Gmail. Det stora problemet är att nya chatt-meddelanden tidigare bara synts i fönstrets titel (eller flikens titel om du använder flikar). Något åtminstone jag haft problem att se många gånger.

Med den nya funktionen för avisering av chatt får du dessutom ett litet fönster längst ner till höger på skärmen som tydligt talar om att ett nytt meddelande kommit. I slutet av inlägget visar jag hur du aktiverar den här funktionen.

På liknande sätt fungerar avisering av ny e-post. Varje gång du får ett nytt mail visas direkt på din skärm vem det kommer från samt vilken rubrik det har.

Läs mer om avisering av Gmail på Google’s egna blogg. Scary Mary har också skrivit om Gmails nya notifieringar.

Aktivera skrivbordsaviseringar för Gmail

Att aktivera funktionerna är enkelt. Det enda kravet är att du använder Google Chrome. Förmodligen kommer du precis som jag få en fråga om du vill aktivera det när du startar Gmail. Om du inte får det når du aktiveringen under dina inställningar (mail måste aktiveras härifrån i vilket fall verkar det som):

Börja med att klicka på ”Inställningar” högst uppe till höger.

Markera ”Chattaviseringar på” om du vill få notifieringar om dessa.

Markera ”Avisering om ny e-post på” om du vill få notifieringar om all ny epost. Du kan också begränsa dem till att bara visa epost som anses viktig och prioriterad.

Glöm inte att klicka på knappen ”Spara alla ändringar” när du är klar.

Ikon för olästa meddelanden

En annan bra funktion som tillkom för några dagar sedan är en markering av antalet olästa mail. Den här funktionen fungerar både för dig som har Firefox och dig som har Chrome. För aktiveringen behöver du gå in i Gmail Labs som du hittar längst upp till höger i form av en liten grön labbflaska.

Använd sökfunktionen i labs eller scrolla ner till ”Ikon för olästa meddelanden”. Sökfunktionen är förövrigt också lite av en nyhet. Testa att skriva ”ikon” i den.

Aktivera funktionen och glöm inte att spara ändringarna.

Läs mer om ikon för oläst epost i Gmail.

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • aviseringar iphone

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera