c-topp

Feedburners funktion för automatiska tweets är borta

Fler av er som läser bloggen vet jag använder Twitter. För några dagar sedan när jag kollade Google Analytics hade inte ett enda besök kommit via Twitter på flera dagar. Jag använde mig av Feedburner för att automatiskt skicka en tweet varje gång ett nytt inlägg hade publicerats eftersom jag ändå använder tjänster för de som vill prenumerera på arwengrim.se’s flöde.

Det visade sig att av någon anledning har den här funktionen tagits bort och jag har inte kunnat hitta någon officiell information om varför. Om du själv använder Google’s Feedburner för att skicka automatiska tweets är det alltså läge att leta efter något alternativ.

Förövrigt går det fortfarande komma åt ”Socialize” genom att besöka Feedburner och gå till en adress som innehåller ’dashboard’ byt ut det ordet mitt i adressen till ’socialize’ så kommer du till inställningar för att koppla Twitter (har du gjort några tidigare är dessa raderade). Frågan är bara hur stor ide det är att göra om det egentligen om nu funktionen så att säga dolts?

För dig som är intresserad att läsa mer om spekulationerna kring varför det blivit så här finns diskussioner på Google Groups om Feedburner och Twitter.

Det finns många som menar att man ska akta sig för att automatisera saker med social media och visst kan det ibland gå till överdrift men jag tycker ändå att det är ganska skönt att just det här sker automatiskt och vill därför lösa det på något alternativt sätt.

Själv funderar jag på att använda något plugin direkt med WordPress som löser det här åt mig. Hur gör du med automatiska tweets vid publicering?

, , ,

2 Responses to Feedburners funktion för automatiska tweets är borta

  1. Maria 2012/03/05 at 23:58 #

    Jag har ganska länge använt mig av Twitterfeed. Av någon anledning slutade det att funka (bara gällande min teknikblogg, inte med andra bloggar). Därefter har jag slutat att automatisera denna lilla process, istället delar jag manuellt inläggen på Twitter/eller retweetar andras tweet om mina inlägg. Jag tycker det funkar bra…

  2. Per Pettersson 2012/03/06 at 10:15 #

    Bra litet ”hack” för oss som är lata och vill ta bort en döende (om det nu är så) funktion. Hatten av.

Kommentera