c-topp

Gmail Contacts – nu med fler fält

Tidigare har jag bara inte orkat med Googles produkter. Så sent som i höstas hände något högst alldagligt men ändå viktigt för mig. En kollega tjatade om att skaffa gmail för det var så otroligt bra. Väldigt skeptisk fixade jag ett konto.

Att säga att det vände upp och ner på världen för mig är nog en lätt överdrift men det ändrade betydligt på hur jag numera jobbar både privat men även i arbetslivet. Med tillgång till nätet som enda krav kommer jag nu enkelt åt mina mail, mina kontakter, min kalender, mina foton och faktiskt även vissa dokument som jag ofta använder. Oavsett om jag är hemma, på jobbet eller på resande fot kommer jag åt allt. Helt underbart!

Jag har tidigare skrivit om möjligheten att öppna .docx (alltså office 2007) och hur du blir kung på sökningar med google.

Det finns mycket att önska på många håll med Googles molnprodukter. Lite då och då infrias ett önskemål lite sådär magiskt. Det har hänt nu igen och den här gången var det kontakterna som fick en mycket efterlängtad uppdatering.

google_kontakterGoogles kontakter har nämligen haft väldigt få fält tidigare. Du kanske inte ens har märkt det men det har definitivt jag. Framförallt är det fälten födelsedag och hemsida jag saknat tidigare. Nu går det att lägga till dessa som helt egna fält, tidigare sparades informationen i anmärkningar. Något som blev lite tokigt när man synkade fram och tillbaka.


, , , , ,

2 Responses to Gmail Contacts – nu med fler fält

  1. Sangrid 2009/06/20 at 8:31 #

    Det låter som jag ska gräva djupare i min gmails alla funktioner. Låter som bra extrafunktioner. En del av gmail som jag uppskattar mycket är gmails wappsida för mobilen.

  2. Sangrid 2009/06/20 at 10:31 #

    Det låter som jag ska gräva djupare i min gmails alla funktioner. Låter som bra extrafunktioner. En del av gmail som jag uppskattar mycket är gmails wappsida för mobilen.

Kommentera