c-topp

Gmail får etiketter med ny funktion

gmail-etiketterGmail är vad jag använder för i princip all e-post. Det är snabbt, enkelt, kan använda externa konton både för att skicka in och ut, har stort lagringsutrymme och är dessutom gratis.

Du som använder gmail vet säkert redan att det är etiketter som gäller för att sortera mail. Tidigare fick man göra ett antal klick för att sätta en etikett på ett eller flera mail.

Med den nya funktionen kan du dra en etikett till ett eller fler markerade mail eller dra ett eller flera mail till en etikett. Mailen taggas då med etiketten. De två vanligaste etiketterna är synliga direkt, resterande döljs bakom en dropdown.

Allt fungerar utmärkt och flyter på snabbt och smidigt som de flesta applikationer Google erbjuder. En sak jag dock ställer mig lite tveksam till är hur gmail kan ha valt ut twitter och facebook som mina vanligaste etiketter. Jag vågar sätta en slant på att det är mina ovanligaste. Det här är dock en liten detalj i en ny mycket bra funktion.

Läste slutligen någonstans att du som använder Labs och tidigare hade en funktion för att flytta etiketterna till höger kommer bli lite ledsen. Det är nämligen den första och enda Labs-funktionen Google nu tagit bort.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera