c-topp

Gmail: Stäng av automatiska kontakter

Jag tror nästan alla som använder Gmail stött på det här och irriterat sig på det: Varje gång du skickat, svarat eller vidarebefodrat ett mail har samtliga adresser lagts till dina kontakter automatiskt.

För mig har det varit ett jobbigt problem. Flera av de tjänster jag använder online funkar även när man svarar direkt från mail. Med andra ord behövs ingen inloggning till tjänsten, svara bara i mailet och det hamnar rätt på tjänsten. Basecamp, Posterous, Flyspray och Teambox är några exempel.

Problemet har alltid varit att exempelvis 2378989dsjhk.djsk28_någon_jag_känners_adress_halvdold_här@blaha.com då sparats som en kontakt. När jag sedan ska maila personen får jag upp 25 olika förslag. Väldigt frustrerande för att underdriva.

Så har det varit. Tills nu. Nu är det nämligen äntligen möjligt att styra det här själv. Genom en inställning kan du bestämma om det ska fungera som tidigare eller om det är du som manuellt lägger till kontakter varje gång (Gissa vad jag har inställt på numera).

gmail-autospara-kontakter-stang-av

Gå till inställningarna för Gmail och på första fliken scrollar du ner tills du hittar: “Skapa kontakter för automatisk komplettering”.

Välj alternativet “Jag lägger till kontakter själv”.

Slut på plågan!

Källa Googlesystem

, , ,

One Response to Gmail: Stäng av automatiska kontakter

  1. Ken 2011/04/12 at 16:39 #

    Riktigt skönt faktiskt. Som sagt, slut med plågan.

Kommentera