c-topp

Gmail stiländrat, Kontakter uppdaterat

Gmail är mitt nav. Härifrån sköter jag i princip all min epost och alla mina kontakter. Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att gmail finns för oss användare, dessutom gratis. Inte helt sällan gör Google uppdateringar av gmail. De flesta gånger är det funktioner och design som de flesta av oss gillar. Nu var det dags igen.

Gmail

De färgade fälten har jag gjort för att tydligare kunna visa ändringarna. Gmail ser inte ut så i verkligheten.

Den absolut bästa ändringen i mitt tycke är att ’Skriv ett mail’ nu är en knapp. Tidigare var det en ren textlänk och inte helt sällan fick jag leta efter den.

Kontakter (som med sin enkelhet utklassar exempelvis Outlook) och Aktiviteter (Googles variant på en att-göra-lista) har fått sina länkar uppflyttade. Även detta ett bra drag då de tidigare gömdes någonstans mitt i kolumnen.

Tidigare fanns det textlänkar ovanför dina meddelanden för att snabbt kunna markera vissa av dem. Dessa är nu flyttade till en dropdown istället. För mig ett bra val eftersom jag i princip aldrig använder dessa funktioner.

Kontakter

Har för det första fått ett helt nytt utseende. Nu går det mycket mer i stil med vanliga gmail. Detta gör kontakter mer överskådligt och lättare att hantera. En annan nyhet är att du nu kan skapa egna etiketter för telefon och andra poster. Saknar du posten ’Jobbmobil 2’ går det nu bra att lägga till den. Äger du en Androidtelefon synkas de här nya posterna. Har du en iPhone får du vänta lite till tills det systemet anpassats.

Det finns en rad andra förändringar i Google kontakter som du kan läsa om här.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, ,

No comments yet.

Kommentera