c-topp

Google Docs: Öppna .docx och .xlsx

google_docsGoogle docs är ett alternativ till exempelvis office-paketet. Du kan hantera, skapa och ändra dokument direkt från webläsaren utan något krav på programvara förutom just en browser. Det har sedan länge varit möjligt att importera dokument från office 2003.

Har du arbetat med Office 2007 kanske du lagt märke till att filen blir sparad som .docx istället för det gamla vanliga .doc. Det har tidigare inte varit möjligt att läsa dokument skapade i Office 2007 genom Google Docs. Sedan någon vecka eller så, är det dock möjligt.

Om du laddar upp ett dokument till Google Docs som skapats med Office 2007, konverteras det på några sekunder så du kan arbeta vidare med det därifrån. I skrivande stund fungerar det med .docx och .xlsx (alltså word 2007 och excel 2007). Stöd för pptx (powerpoint 2007) finns i skrivande stund inte.

[note]Uppdatering: Du kan även använda en onlinekonverterare för att konvertera dokumenten till ett format som passar dig.[/note]

Förövrigt verkar det som Google ska satsa hårt på docs de kommande 12 månaderna. Exakt vad som är i görningen avslöjas inte men det kommer bli signifikanta ändringar som gör Google docs ännu mer intressant för oss användare.

Källa: ToTheTech

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Google Docs – Öppnar docx och xlsx | Gratisprogram - Hundratals tips! - 2010/08/03

    […] Källa: Arwngrim – Google Docs: Öppna .docx och .xlsx […]

Kommentera