c-topp

Hitta bilder som liknar varandra med Google

nebula-bilder-som-liknar-varandra-google

Google utvecklar konstant sina olika söktjänster. Ett stort problem är att det inte alltid är lätt att veta hur de nya funktionerna används. Eller att ens veta att de existerar. En relativt ny funktion för bildsökning på Google är att hitta liknande bilder.

I det här inlägget tänkte jag visa hur du snabbt kan hitta bilder som liknar varandra. På hela Internet och även begränsa din sökning till en enda webbplats.

Hitta liknande bilder

Börja med att gå till Google’s bildsökning.

Skriv in den bild du söker och vänta på resultatet. När du hittat en bild som liknar den du är ute efter för du muspekaren över den och väntar tills den presenteras i en ram.

liknande-bilder-google

Längst ner till vänster i ramen hittar du “Liknande”. Klicka på den och bilder som liknar den här presenteras.

Hitta lika bild med andra storlekar

samma-bilder-men-olika-storlek

Om du hittat en bild men kanske behöver den i en större storlek är det ofta lätt fixat.

Antingen gör du som i beskrivningen ovan men istället för att klicka “Liknande” klickar du “Fler storlekar” i ramen som dyker upp. Direkt listas liknande bild i alla de storlekar Google indexerat dem. För varje bild syns dessutom storleken i klartext så du snabbt kan hitta den som passar bäst.

hitta-samma-bild-annan-storlek

Du kan även klicka i kolumnen till vänster för att uppnå samma resultat. Alltså först välja bild, klicka “Liknande” i ramen som dyker upp och slutligen klicka “Fler storlekar” till vänster.

Hitta liknande bilder på en viss webbplatshitta-liknande-bilder-pa-en-webbplats

Allt du läst om ovan kan också användas i kombination med Googles operatorer. Exempelvis kan du leta efter bilder som liknar varandra på endast en domän. Om du vill hitta bilder på Zlatan som liknar varandra men bara på Aftonbladet skriver du så här:

site:aftonbladet.se zlatan

För musen över den bild som ser mest ut som den du letar efter. Klicka på “Liknande” i ramen som dyker upp och du får alla bilder på Zlatan som ser ut ungefär som den du just hittade och alla bilder ligger på Aftonbladet.se

Bloggar.se om: , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • bildsök med bild
  • google bildsök
  • bildsök google
  • sök liknande bilder
  • bildsökning google
  • sök efter liknande bilder
  • bildsök med bild på google

, , ,

No comments yet.

Kommentera