c-topp

Hur många sökningar har du gjort på Google?

Jag har gjort 9933 sökningar på Google de senaste 2 åren. Om du har ett Google-konto kan du ta reda på hur många du själv gjort. Google samlar på sig mängder av statistik, något som upprör en hel del. En av de saker de spar på är alla sökningar du gör.

Givetvis handlar det inte om några olagligheter. Hade du orkat läsa användarvillkoren när du skaffade Gmail, Youtube, Picasa, Google Docs, Google Maps eller vad ner nu var, hade du också sett att du faktiskt godkänner sånt här vid kontots skapande.

Personligen tycker jag inte det gör något alls. Faktum är att jag många gånger har nytta av det eftersom jag online kan backa i tiden och titta i min historik och hitta den där webbplatsen jag besökte förra veckan. En sökning av dina sökningar med andra ord.

Google webbhistorik hittar du här.

För att något ska registreras i din historik måste du vara inloggad med ditt Google-konto. Har du inget Google-konto alls kommer du inte heller hitta någon statistik.

Ta bort historik

Du som tycker det här är skrämmande kan stänga av och radera all historik. Du kan också radera en viss sökning. I exemplet ovan har jag sökt på ”ipad 2 julklapp” en mycket fejkad och konstig sökning som gjordes för att ge ett exempel. Om vi nu låtsas att jag faktiskt tänkte köpa en sån i julklapp till min fru och vill ha bort just den sökningen är det bara att markera den och därefter klicka ”Ta bort”. Sökningen är borta för alltid och min fru kan inte lista ut att jag tänker köpa en sån åtminstone den vägen.

Du kan också välja att pausa insamlandet av data. För mer omfattande instruktioner kring Google Webbhistorik besöker du lämpligen deras egen sida om detta.

Trender bara för dig

Google webbhistorik har även trender. De fungerar precis som Googles vanliga trender med skillnaden att de gäller just dig. På bilden ser du min totala sökning. Mellan 3-7 verkar det som jag brukar sova. Med trender finns också en topplista över vanligaste sökorden, vanligaste webbplatserna och vanligaste klick. Tyvärr kan jag inte visa bild på just detta eftersom några av resultaten tillhör kunder och liknande. När vi ändå är inne på sökningar har jag tidigare skrivit om 12,5 sätt att bli sök-kung på Google, missa inte det.

Jag kan avslöja att ”arwengrim” är min näst vanligaste sökterm. Söker du dig själv?

Inkommande söktermer:

 • google historik
 • rensa sökhistorik instagram
 • hur många har sökt på mitt namn på google

, ,

3 Responses to Hur många sökningar har du gjort på Google?

 1. Internetblogg 2011/09/05 at 13:12 #

  Mycket coolt, verkar dock som att jag inte har haft det aktiverat av någon anledning, aktiverade det nyss så jag får väl vänta lite innan jag kan börja att leka runt med det hela.

 2. Pelle 2011/09/26 at 22:13 #

  Hade 14368 st men känns som om det borde vara det 3 dubbla. Haft min gmail sen 06 fast har inte automatisk inloggning och då loggar det inget antar jag?

  Sett till senaste veckan så är det massor av sökningar som missats.

  • Patrik Arwengrim 2011/10/05 at 14:05 #

   Intressant. Men det är helt riktigt som du själv skriver: Man måste vara inloggad för att det ska registreras.

Kommentera