c-topp

Lagra bilder, musik, program eller vad du vill med Google

Att lagra filer i molnet eller the cloud blir mer och mer populärt. Kortfattat kan man säga att en fil sparas på nätet och därefter är den åtkomlig från vilken dator (eller mobil) som helst.

Det som är absolut bäst med det här är givetvis att du slipper ta med dig dina filer. De finns redan på nätet. En annan kanske ännu viktigare aspekt är att du enkelt kan låta vänner eller affärsbekanta få tillgång till dem. Den här artikeln handlar om Google Docs och fillagring. Tidigare har jag skrivit om Dropbox som också har utmärkta funktioner för onlinelagring.

Lagra filer med Google Dokument

För dig som inte tycker Google Dokument är alldeles självklart har jag gjort en liten guide som visar hur du lagrar vilken fil som helst. Det enda du behöver känna till är att storleken på en enskild fil inte får överstiga 250MB. Du behöver ett Google-konto, därefter är det bara att via Google starta Google Dokument.

Börja med att klicka ’Lägg upp’ enligt ovan.

Nästa steg är att välja vilken fil eller filer du vill ladda upp. Klicka enligt det rosa fältet i bilden ovan.

Nu får du upp operativsystemets möjligheter för att välja fil. Vill du välja mer än en fil kan du i Windows hålla ned ctrl och klicka på flera olika filer.

Filerna börjar föras över och det här tar givetvis olika lång tid beroende på hur stora dina filer är. Vill du föra över fler filer är det bara att klicka ’För över fler filer’ enligt bilden ovan och göra om samma procedur med att välja vilka.

Så här ser mina nyuppladdade filer ut. Jag kan välja att behålla dem för mig själv eller dela dem med andra precis som med vanliga dokument i Google Docs.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Lagra bilder, musik, program eller vad du vill med Google — arwengrim -- Topsy.com - 2010/01/25

    […] This post was mentioned on Twitter by svartling and svartling, Patrik Arwengrim. Patrik Arwengrim said: Lagra nästan vad som helst med Google Docs – http://bit.ly/7Qtb1S Nytt inlägg. #svpt […]

Kommentera