c-topp

Läs hela inlägget direkt i Google Reader

Jag prenumererar på ganska många olika bloggar och webbplatser med hjälp av RSS och Google Reader. För mig är det ett perfekt sätt att snabbt kunna skilja agnarna från vetet och få all bra information på samma plats.

Något jag själv tycker är ganska frustrerande är när en webbplats bara skriver ett kort utdrag och vill man läsa resten får man vackert fortsätta och klicka sig vidare.

google-reader-fortsatt-lasa

Det finns flera olika tillägg som hjälper dig med det här problemet. Allt från kompletta “kit” som hjälper dig och förbättrar det mesta med din Google Reader till små tillägg som enbart gör en enda sak. Super Google Reader tillhör den senare kategorin och fungerar med Google Chrome.

Det pluginet gör är att ta bort “Läs mer”-länken och istället stoppa in det som saknas direkt i Google Reader. Efter att du installerat pluginet och startat om/laddat om Google Reader får du några nya knappar som syns strax ovanför rubriken på bilden nedan. ”Readable”, “Link” och “Feed”. Klicka på Readable och hela inlägget laddas in i Google Reader.

google-reader-innehall-laddas-direkt

Om du är intresserad av Google Reader har jag tidigare skrivit om den flera gånger.

Uppdaterat: Mikael tipsar via en kommentar att han har skrivit om ett annat sätt att läsa hela inlägg via RSS. Björn tipsar på Arwengrim’s Facebooksida om Feedreader som också kan vara värt att spana in.

, , , ,

3 Responses to Läs hela inlägget direkt i Google Reader

  1. Internetblogg 2011/05/03 at 13:34 #

    Riktigt smart funktion det där, ska provas på.

  2. Mikael Svensson 2011/05/04 at 9:23 #

    Skriver här om ett annat sätt att lösa det på. http://mikaelsvensson.se/fa-hela-artikeln-i-ditt-rss-flode

  3. Patrik Arwengrim 2011/05/04 at 12:11 #

    Uppdaterade inlägget med länk till ditt tips, Mikael. Tack för det!

Kommentera