c-topp

Låt mig googla det åt dig

Ibland slänger jag själv ur mig en fråga på Twitter eller något forum för att sekunden senare inse att jag nog kunnat googla det istället. Många gånger blir också det givna svaret: Använd Google.

En hjälpande hand med en pik

Om du själv vill svara någon just det men ändå ge en hjälpande hand på vägen kan du bifoga en sökning. En snäll pik skulle man kunna kalla det.

LMGTFY (Let Me Google That For You) tar detta ett steg längre. Klistrar du in adressen till en sökning leder länken till en sida där muspekaren först åker till inmatningsfältet och därefter skrivs din söksträng in framför ögonen på betraktaren. Därefter sker en sökning som vanligt på Google.

Testa den här sökningen om iPhone vs Android så förstår du precis.

Skapa en egen sökning

Att göra en egen sökning är enkelt, du besöker bara LMGTFY och skriver in din sökning. Klicka därefter ”Google-Sökning”. En bit längre ner får du länken till sökningen. Kopiera den och använd i lämpligt sammanhang. Vill du maskera länken kan du dessutom använda dig av en förkortningstjänst som exempelvis bit.ly eller bara klicka på ”tinyurl” nedanför den adress du just fått ut i lmgtfy.

Tjänsten är förövrigt översatt till svenska och kallas då ”Låt mig Google det åt dig”. Hänger du ofta på forum och har tröttnat på att svara folk samma sak om och om igen kan den här webbplatsen vara ett bra alternativ.

Inkommande söktermer:

  • låt mig googla det åt dig
  • låt mig google det åt dig
  • googla åt dig

, , , ,

No comments yet.

Kommentera