c-topp

Microsoft stjäl sökresultat från Google?

Tidigare låg Google och Microsoft i något som kan liknas vid de kalla kriget. Idag fick tydligen Google nog. Ett öppet och offentligt krig har blossat upp där Google anklagar Microsoft för att helt enkelt sno sökresultat.

På Twitter har attackerna haglat under dagen och Google har tom gått så långt att de direkt i sin officiella huvudblogg anklagar Microsoft helt öppet. Det är en ganska stor sak att göra så Google borde vara rejält säkra på sin sak.

Google gillrar fällor

Det började med att Google i somras fick upp ögonen för en felstavning av en ovanlig ögonoperation. Bing hade ingenting att erbjuda i det här fallet. Någon månad senare visar Bing exakt samma sökresultat som Google. Sökjätten blev misstänksamma även om det kanske fortfarande kunde röra sig om slumpen.

Genom att gillra några smarta fällor ville nu Google få sina misstankar bekräftade. Ord som inte hade någon som helst betydelse eller existens planterades och förseddes med sökträffar. Google drar själva liknelsen vid att märka vissa sedlar på banken.

Några i personalen på Google fick datorer nyinstallerade med windows och Bing toolbar. De uppmanades söka på orden som inte existerade. Några veckor senare fanns samma sökresultat på Bing. Ett sökresultat som bevisligen hade planterats av Google från början. Det här måste bli jobbigt för Microsoft att förklara.

, , ,

No comments yet.

Kommentera