c-topp

Uteslut egen IP från Google Analytics

uteslut_ip_med_analyticsGoogle Analytics är ett utmärkt verktyg för att ha koll på det mesta vad gäller statistik för din blogg. Det är roligt att följa utvecklingen och försöka komma på vad man kan göra för att göra den ännu bättre. Ett problem som gäller speciellt i början är att du själv står för väldigt många besök och sidvisningar. Har du under 100 unika besökare om dagen och du är en av dem, står du själv alltså för minst 1% av besöken.

Du kan enkelt lägga in IP-adresser för vilken trafiken ska filtreras bort. En bra ide är då att lägga in sin egen IP samt kanske IP för ställen där du oftar grejjar med din blogg.

Innan jag beskriver hur du gör, tänkte jag tipsa om det kanske lättaste sättet att ta reda på vilken IP du har: gå helt enkelt till whatismyip för att få reda på detta. När du väl har IP-adressen kan du logga in på ditt Analytics.

Har du fler domäner, visas först en översikt över alla konton. Välj den domän där du vill utesluta ditt IP från statistiken genom att klicka på den.

analytics_1

På samma sida som där du kan välja att visa rapporten, kan du allra längst till höger välja ’redigera’, klicka där. Du kommer nu till sidan där du kan redigera profilen för domänen.

analytics_2

Leta upp raden ”Filter som är tillämpade på profilen”. Klicka ’Lägg till filter’

analytics_3

Skriv in ett lämpligt namn för filtret. I dropdownen väljer du ’Uteslut all trafik från en IP-adress’. Skriv slutligen in eller klistra in den IP du vill filtrera bort. Glöm inte Spara ändringarna!

Nu är all trafik från din egen dator bortfiltrerad. Du ser detta lättast genom att titta på grafen för när du först la upp bloggen på nätet. I början är den nästan garanterat väldigt hög vad gäller besök, just för att du själv har kollat in en massa saker. Efter filtreringen är kurvan låg med få besökare, precis som man kan förvänta sig från en ny blogg. Du kan lägga till fler filter om det är fler IP-adresser du vill ta bort.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

, , , , ,

One Response to Uteslut egen IP från Google Analytics

  1. Carina 2011/07/23 at 23:22 #

    Jag verkar ha en ny ip-adress varje gång jag startar datorn. Hur gör man då för att utesluta alla dem?

Kommentera