c-topp

YouTube får nytt utseende och blir mer socialt

I morse läste jag en del suck och stön om det nya utseendet på YouTube. Själv gillar jag det oerhört mycket. Som inloggad får du nu enkel tillgång till de videoklipp som delats runt i dina nätverk samt de kanaler du prenumererar på. Det hela presenteras i kronologisk ordning och det är enkelt att direkt från tumnageln till ett klipp välja att du exempelvis vill se på det senare. Designen känns också som den går mycket mer hand i hand med hur övriga Google-produkter numera ser ut.

Det är väldigt tydligt att Google vill att du ska börja prenumerera på olika kanaler, något jag bara tycker är positivt. Detta borde driva många av de som idag lägger ner mycket tid på sina kanaler att göra ett ännu bättre jobb och presentera ännu mer bra material.

På något sätt tycker jag även att de förslag på kanaler och videoklipp som presenteras för mig känns mer intressanta och träffande än vad de tidigare gjort. Antingen har Googlat förbättrat sina algoritmer eller så är det helt enkelt så att den nya presentationen gör det enklare att ta till sig.

För att nå dina favoriter och andra kategorier klickar du längst upp på ditt användarnamn. En panel fälls ut som du kan scrolla fram och tillbaka i.

Som standard presenteras alla klipp i kronologisk ordning från alla dina kanaler. Vill du enbart se vad som exempelvis delats bland dina cirklar på Google plus behöver du bara klicka på panelen till vänster och välja ditt flöde.

Att lägga till ett klipp i en lista eller markera att du vill titta senare kräver bara två klick. För muspekaren över ett klipp, klicka på den lilla plusikonen och välj därefter i menyn vad du vill göra. Enkelt och snyggt.

Att hitta och lägga till kanaler är också enkelt. Från din startsida klickar du bara den stora knappen ’Lägg till kanaler’. En ny sida med kategorier och dina rekommendationer till vänster och presentationer till höger visas. Om du för muspekare över någon av tumnaglarna kan du klicka och förhandsgranska vad den här kanalen har att erbjuda utan att ens behöva besöka kanalen.

Videon nedan som är producerad av YouTube går igenom en del av det som är nytt.


För att läsa mer om allt nytt som tillkommit i YouTube besöker du lämpligen deras infosida om detta.

Precis som tidigare kan du koppla Youtube mot andra sociala nätverk som Facebook och Twitter. Kolla noga igenom dina inställningar så att du inte spammar sönder dina vänner med precis all din aktivitet på YouTube.

Jag är verkligen mycket nöjd med det här. Vad tycker du? Är YouTubes nya design bra eller bara oerhört störande?

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , , ,

2 Responses to YouTube får nytt utseende och blir mer socialt

 1. John 2012/02/10 at 15:36 #

  Personligen tycker jag de krånglar till allt och har gjort layouten och själva gränssnittet mycket krångligare. Om man inte vill hålla på och dela saker och ting på sociala medier, inte är så mycket för att prenumerera kors och tvärs och inte tycker spellistor tillför särskilt mycket?

  Personligen ser jag en inloggning som till nytta för främst två områden:
  1) skapa, lagra och hitta favoriter, och 2) hantera mina egna uppladdade klipp. Visst kan inboxar och kanaler med mycket annat vara till nytta, men inte på bekostnad av dessa två punkter.

  Nu har man kastat ut ett antal barn med badvattnet genom att inte förstå eller inse att en del bara vill kunna på ett enkelt sätt komma åt favoriter och sortera dem på ett enkelt sätt. Nu har det dolts inne i ”videohanteraren” och sorteringen fungerar uselt. Lägger man till favoriter dyker de inte upp på något logiskt vis (kan vara en bugg, men vad vet jag).

  Den rent visuella, grafiska formgivningen tycker jag personligen suger! Stora, besvärliga blaffor, massa gråa nyanser, blandat med pyttesmå ikoner utan förklarande text. Man blir påtvingad ett spellistefält längst ned som man inte kan bara kan bli av med genom att ladda om sidan… Hur svårt kunde det vara att bygga in en liten stängningsknapp?

  Grundfelet är nog att Google/YouTube-teamet tänker för mycket åt användarna och förutsätter att alla använder det på sätt som kanske inte helt rimmar med verkligheten.

  Personligen tycker jag att gränssnittet som det såg ut för ca ett år sedan var närmast optimalt. Om de hade byggt på det med och adderat dagens funktioner med varsamma förändringar hade nog jag inte reagerat så mycket.

 2. Veronica 2012/02/27 at 16:41 #

  Gillar inte att man inte kan klicka bort klipp som man har tittat på, eller inte vill titta på i prenumerationsboxen. (eller vad man nu ska kalla det.) man kunde göra det förut, och det tyckte jag var bra.

Kommentera